Vervet Eiendom AS er i likhet med byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, opptatt av å finne løsninger på Riksantikvarens innsigelser. Etter meglingsmøtet i november har Vervet gjort endringer og justeringer for å imøtekomme Riksantikvaren, men Alvarstein mener endringsforslaget ikke er bra nok.

Endringsvillig

– AT Plan & Arkitektur synes å ha gått noe ut over rammene for det som kan aksepteres på dette stadiet i prosessen, skriver byråden til utbygger.

Innvendingene går på høyde og volum på enkelte bygg, og Alvarstein ber derfor utbygger gjøre nye endringer for å være sikker på at Riksantikvaren frafaller innsigelsen.

Vervet Eiendom AS er villige til å barbere prosjektet mer enn de allerede har gjort, selv om det kan gå ut over økonomien i prosjektet.

– Dette skal vi etterkomme, det skal ikke stå på oss. Vi gjorde våre justeringer som fremkom i meglingsmøtet, men det var rom for tolkninger av det som ble sagt om justeringer, sier daglig leder Knut Rye-Holmboe i Vervet Eiendom AS.

Mister areal

Han ber nå AT Plan & Arkitektur blant annet å ta ned antall etasjer på den ytterste blokka i Tromsøysundet fra 11 til ni etasjer, og at høyden på bygget nærmest Skansen tas ned med én etasje.

– Poenget til Riksantikvaren er at endringene fører til at man kan se silhuetten av fjellrekka på andre siden av sundet. Endringene fører til at vi får bygge 3.000 kvadratmeter mindre, så vi blir ikke fullt ut kompensert. Vi vil sikre oss at boligarealet vi mister blir erstattet med nytt boligareal, sier Rye-Holmboe.