I lys av overgrepssaken, hvor en mannlig barnehageansatt er siktet for å ha forgrepet seg på barn i barnehagen han jobbet i, mener Ståle Luther, leder av Barnehuset, at saken viser at Tromsø har behov for den spesialkompetansen som Barnehuset stiller med. Det melder NRK.

Viktig rolle

Barnehuset har hatt et tett samarbeid med politiet mens overgrepssaken har blitt rullet opp over den siste måneden. Det var 6. mai 2015 at en barnehageansatt, en mann i 30-årene, ble pågrepet av politiet etter bekymringsmelding. Mannen ble pågrepet mens han var på jobb i en barnehage i Tromsø og ble senere siktet for seksuelle overgrep.

20. mai ble mannen siktet for overgrep mot 11 barn. Det er her snakk om både jenter og gutter. Påtalemyndigheten har nå utvidet siktelsen fra 11 til 17 barn, og 32 siktelsespunkter.

Det eldste forholdet i siktelsen antas å ligge inntil 3 år tilbake i tid, det foreligger ikke konkret mistanke om overgrep før dette, opplyser politiet.Politiet varslet i går at det nå er avdekket 17 fornærmede barn i saken, og varetektsfengslingen av mannen er forlenget med fire nye uker.

Følger opp

Barnehuset jobber med å følge opp både barn og foreldre i saken.

- Foreldrene er veldig viktige midt oppe i dette her. Det er jo de som hele tiden er rundt ungene sine. Vi bidrar med innspill og tips om hva foreldrene skal se etter, og hvordan de kan snakke med barna om slike ting, sier Luther til NRK.