Tvibit er ikke bare musikk og film, nå arrangeres det teater der også. Cathrine Skjernes går tredje året Drama på Høgskolen i Tromsø, og bestemte seg for å lage en teatergruppe.

Hva er dette?

-Det er årsprosjektet mitt, og en del av eksamen. Jeg hadde lyst til å knytte det opp mot ungdomsmiljøet i byen, og sendte ut tilbud til forskjellige skoler i byen.

Gruppa består av ungdommer fra 16 til 20 som skal sette opp en forestilling som vi viser i april-mai. Forestillingen blir improvisert hele tiden, så de har fortsatt rom til flere, hvis noen er interesserte.

Hva handler stykket om?

-Stykket blir humoristisk, og handler om eventyrfigurer. Det var flere av oss som hadde sett Raske menns eventyrstund, vi er nok litt inspirert av det. Det er spennende å ikke vite ting på forhånd, i og med at vi ikke har manus. Improvisasjon gjør at man ikke aner hva som skjer, og man får utviklet seg selv som skuespiller.

Cathrine er imponert over de aktørene hun har fått tak i, og skryter av hvor kreative alle er.

Det ble allikevel litt annerledes enn Cathrine trodde, da hun ikke fikk lov av Høgskolen å invitere folk fra 14 til 30, og måtte nøye seg med alderen 14 til 20.

- Det var dessuten flere som begynte, men en del sluttet nok fordi det ble litt skummelt for dem. Det skal litt til å gi av seg selv, og det var nok litt nytt for dem.

Gruppa holder til på Tvibit for å være sentrale. For interesserte; øvelseskvelder holdes onsdager 19.00-21.00.