VG har funnet flere avsnitt i Ingvild Kjerkols masteroppgave som er identisk med tekst fra andre oppgaver.

– Det er en sak jeg tar på alvor og jeg er opptatt av at saken blir behandlet grundig, sier Støre.

Han understreker samtidig at det er opp til universitetene og høyskolene å vurdere hva som er et brudd på regelverket, alvorlighetsgrad og eventuelle konsekvenser.

– Den enkelte student har rett til å bli vurdert ut fra prosedyrene som gjelder. Og det er en rett som også må gjelde for Kjerkol, sier han.

Støre trekker frem at masteroppgaven ble levert før Kjerkol satt i regjering.

Inntil Nord universitet er ferdig med sin behandling, som unntas offentlighet, vil ikke Støre foreta noen vurdering av saken.

– Jeg har tillit til Ingvild som helse- og omsorgsminister og er glad for at Nord universitet nå vil foreta en vurdering av oppgaven, sier han.

Foto: Naina Helén Jåma / VG

Støre åpnet med å henvise til at Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) i helgen bekreftet at hun kopierte andres tekst i sin masteroppgave – og trakk seg.

Han sier imidlertid at han støtter Borchs vurdering.

Det er uklart hvorfor Støre vurderer de to sakene forskjellig.

– Kjerkol er statsråd i regjering, og det krever tillit både fra deg og fra velgere. Kan du ha tillit til noen som blir tatt i juks?

– Jeg konkluderer ikke med den type bruk av ord, sier Støre til VG.

– Det er nettopp det Nord universitet nå må vurdere. Og jeg gjentar, jeg har tillit til Ingvild Kjerkol som helse- og omsorgsminister, fortsetter han.