I helga var det duket for NNM i drilldans. Til sammen var det 190 påmeldte drillere til mesterskapet i Nord-Norge. Det ble delt ut priser i 63 klasser.

Fra Tromsø deltok Sør-Tromsøya skolekorps, Tromsdalen musikkorps og Bergtun musikkorps.

Noen som er spesielt fornøyde er de fem unge jentene, som kaller seg Rød Tropp fra Sør-Tromsøya skolekorps. De fikk for første gang delta i klassen «Danceteam Preteen».

– Vi var litt spente før vi gikk ut på scenen, men så gikk det veldig bra, forteller Johanne Harlia Martensen (10).

Hun har drillet siden hun var fem år gammel og er meget fornøyd at hun endelig kan få konkurrere. Hun har vært på et nordnorsk mesterskap tidligere, i Harstad, men legger ikke skjul på at det var mye gøyere denne gangen.

– Sist gang var vi for få i troppen til å konkurrere, så det er veldig gøy at vi har fått til det, forteller Martensen.

Jentene er enig om at det gøyeste med drilling er å konkurrere og gjøre kule triks.

Troppen, som består av fem jenter i rundt 10-årsalderen, forventet ikke at de skulle få plassering i den klassen.

– Jeg er veldig stolt av oss og alt vi har fått til som lag, smiler Johanne Harlia Martensen.

STOLTE: Til tross for deres unge alder fikk Rød Tropp fra Tromsøya skolekorps gode plasseringer i NNM for drill. De forteller at helga har vært gøy og lærerik. Foto: Privat

– Akkurat gamle nok

Drillinstruktør til jentene Ingrid Li (22), er meget stolt av hva jentene har fått til.

– Jeg hadde en liten mistanke om at jentene skulle klare det, men jeg er absolutt stolt av dem. De er veldig flinke jenter og har stått på for å klare det, forteller Li.

Rød Tropp bruker å trene tre timer i uka. De fikk også gull i «Twilteam – Preteen», men her var de det eneste som deltok.

– Jeg tror de er veldig fornøyd med plasseringene. Spesielt i klassen «Danceteam Preteen» siden de var akkurat gamle nok til å delta.

MYE TRENING BAK: Instruktør Ingrid Li er meget imponert av Rød Tropp. – Det ligger mye trening bak, forteller hun. Foto: Ida Sofie Sæter

– Viktig for barna

Andreas Øvringmo er prosjektkonsulent for Norges Musikkorps Forbund i Nord-Norge. Han forteller at det har kommet drillere fra hele Nord-Norge til å delta på helgens mesterskap i drilldans.

– Vi er veldig fornøyde. Ute i distriktene er det ikke så mange som holder på med drilldans, så det er veldig kjekt at de får møtes og lære ting fra hverandre. Det gir et godt samhold mellom barna, forteller Øvringmo.

Videre ut søndagen skal jentene ha workshop i drilldans. Her lærer de nye triks fra profesjonelle drillere.

– Det gleder vi oss veldig til, jeg er spent på om jeg lærer noen nye triks, forteller Mia Serine Henriksen.

WORKSHOP: Drillerne skal lære fra profesjonelle resten av dagen. Jentene i Rød Tropp er veldig spent på hva de skal lære videre. Foto: Ida Sofie Sæter