Sandberg sier i et intervju med Fiskeribladet at han skal ta ansvar for at et samarbeid mellom Ap, Frp og Høyre kan bli et alternativ foran neste stortingsvalg.

foto
ØNSKER SAMARBEID: Per Sandberg (Frp) ønsker et samarbeid mellom Høyre, Frp og Ap om fiskeripolitikk til neste stortingsvalg om fire år. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

– Takk, men nei takk

Ifølge stortingsrepresentant Martin Henriksen (Ap) er et slikt samarbeid helt uaktuelt.

– Dette sier vi ganske enkelt takk, men nei takk til. Vi har tross alt brukt de siste fire årene på å stoppe mye av tullet Frp har forsøkt seg på, som å skrote pliktordninga, sier Henriksen i en e-post til iTromsø.

– Det virker som Sandberg er litt desperat fordi han nå har skjønt at det ikke er flertall for Frps fiskeripolitikk.

Mener flere i Ap er enig

Fiskeriministeren sier han blir kontaktet av flere Ap-ere som sier seg enige med han.

– Det er stor avstand mellom meg og Martin Henriksen. Men mellom min fiskeripolitikk og rørsla i Arbeiderpartiet langs kysten, er det ikke stor avstand. Jeg har reist 250 dager det siste året, og møter mange Ap-ere som mener man må gå i den retningen jeg har foreslått, sier Sandberg til NRK.

Dette forbauser Henriksen.

– Jeg vet ikke hvem disse Ap-folkene Sandberg visstnok har snakket med er. Men beskjeden vi får daglig er ganske klar. Kysten har allerede fått nok av Frps fiskeripolitikk. Derfor vil Ap bytte regjering, sier Henriksen til NRK.