Leif Egil Holbæk-Hanssen i Tromsø Alpine Redningsgruppe sier at øvelsen starter 1. april. Samtidig understreker han at det ikke er snakk om en aprilspøk. Derimot skal samtlige redningsgrupper samles i det som er en årlig øvelse.

I tillegg deltar Hovedredningssentralen, 330-skvadronen og UNN sine to ambulansehelikoptre.

Stor aktivitet

– I den forbindelse vil det bli mye flyaktivitet i Tromsdalen og rundt basen i Karigambukta på Kvaløya. Totalt skal tre maskiner delta – deriblant et Sea King-helikopter.

– Våre medlemmer trer i kraft når noe blir sittende fast på en fjellhylle eller andre steder hvor det er nødvendig å sette inn klatrere. Når øvelsen starter, skal vi operere i bratte fjell i Grøtfjord og i islagte fossefall i Tromsdalen.

Stor interesse

Holbæk-Hanssen melder om stor interesse for årets øvelse.

– Det blir et 30-tall tilreisende fra ulike redningsgrupper og en rekke observatører – blant annet våre kolleger på Island. Blålysetatene og folk fra universitetssykehuset er også på plass.

Ikke noe alvorlig

I den forbindelse går Tromsø Alpine Redningsgruppe ut og opplyser tromsøfolk om hva som er på gang.

– Av erfaring vet vi at mange ringer nødetatene og lokalpressen om det som skjer. Men ettersom det er en øvelse og ikke alvorlige hendelser, er det ingen grunn til å melde fra, sier Holbæk-Hanssen.

Første vinterøvelse

Han forteller at årets øvelse er den første vinterøvelsen på mange år.

– Normalt møtes vi på høsten og øver sånn sett under sommerlige forhold. I år blir det langt mer ekstremt med snø og is som naturlige element. Det tror jeg vil øke verdien av øvelsen og skape tøffere forhold for deltakerne, sier Leif Egil Holbæk-Hanssen.