– Kommunen kan nok bli bedre til å fortelle om hva vi har av tilbud, og hva det ordinære hjelpeapparatet kan tilby, innrømmer konstituert enhetsleder Helga Kramvik til NRK Troms og Finnmark.

23.januar i år skjøt og drepte politimann Rolv-Are Pettersen sin eks-samboer, Kristin Kjelstrup, før han rettet pistolen mot sitt eget hode. Hendelsen skjedde rett mellom Karveslettlia barnehage og Slettaelva barneskole. Flere var vitner til hendelsen.

I ettertid har Tromsø kommune fått kritikk for den oppfølgingen vitnene og de pårørende fikk av det kommunale kriseteamet.

Familien til den drepte kvinnen har sagt til NRK at de ikke fikk den hjelpen de trengte.

De nærmeste vitnene til drapet har også fortalt at de selv måtte ta kontakt med psykiatrisk hjelp i etterkant av drapet.

Til itromso.no uttalte ordfører Arild Hausberg at det var beklagelig hvis dette var tilfelle.

Torsdag hadde kommunen et møte med familien til Kjelstrup. Der kom det fram at oppfølgingen ikke var slik kommunen hadde forventet.

Familien til Kjelstrup er glad for at de fikk satt seg ned og fortalt kommunen om sine erfaringer.

– Vi er glad for at vi fikk sagt det vi skulle, og at vi ble hørt. Nå håper vi dette kan hjelpe andre dersom noe lignende skulle skje igjen, sier Kristin Kjeldstrups søster Elisabeth Kjelstrup Valanes.