I løpet av kort tid vil Døgnvill slippe flere artistnavn til årets festival, som går av stabelen 29., 30., og 31. august. I disse dager er ledelsen i sluttfasen av forhandlingene med flere aktuelle artister.

– I løpet av neste uke satser vi på å slippe i alle fall én headliner, samt flere andre artister, sier leder for markedsavdelingen i Døgnvill, Helge M. Markusson.

Viktig varemerke

Han kan fortelle at Døgnvill for tiden har inne totalt seks store bud, men at de ikke får lov til å avsløre hvilke band og artister det er snakk om.

– Det jeg kan si er at det er snakk om store, internasjonale navn.

Les mer: Slik blir festivalsommeren!

Markusson er nemlig klar på at Døgnvill legger lista høyt når de skal finne de to gjenstående headlinerne til årets festival. Så langt er det kun svenske Avicii som er booket til festivalen, i tillegg til nasjonale og lokale artister som Kid Exodus, Kurt Nilsen, Sirkus Eliassen og Violet Road.

– Et av varemerkene til Døgnvill er eksklusivitet. Det betyr at vi har som kriterium at de store, internasjonale artistene vi booker maksimalt skal stå på scenen én annen plass i Norge samme år, samt at det ikke skal være mulig å oppleve vedkommende andre steder i Nord-Norge, forklarer Markusson.

– Strekker oss langt

Han ønsker nemlig å unngå det han opplever er tilfelle for andre festivaler her til lands.

Nettopp dette kriteriet er mye av grunnen til at Døgnvill drøyer såpass lenge med å få på plass de store navnene.

– Vi strekker oss ganske langt på tid på grunn av eksklusivitet. Dermed er vi ikke så tidlig ute som andre festivaler med å annonsere artistene, forklarer han.

Les mer: Disse unge talentene skal kjempe om en plass på Døgnvill

Selv om Markusson ikke kan avsløre hva slags headlinere Døgnvill jobber med å lande, lover han stort spekter i artistprogrammet.

– Det jeg kan garantere er at de to headlinerne ikke vil være norske, og at de vil representere helt andre sjangre enn Avicii, sier Markusson, før han legger til:

– Avicii er tydeligvis en populær mann blant den yngre garde, for vi har aldri opplevd lignende tilbakemeldinger som det vi fikk etter den bookingen. Samtidig er det viktig at vi nå treffer andre målgrupper med våre neste bookinger.

Hvem vil du se på Døgnvill?

KOMMER: Svenske Avicii er så langt den eneste headlineren som er klar for årets Døgnvillfestival. Foto: PRESSEFOTO
ÅPNER PENGESEKKEN: Leder for markedsavdelingen i Døgnvill, Helge M. Markusson, avslører at festivalen kommer til å bruke mer penger på booking enn tidligere. Foto: Lars Marius Matre