Det er tre år siden kommunen ferdigstilte arbeidet i området – på stien mellom Gaupeveien og Grevlingveien. Like lenge har et kumlokk ”forsøplet” området og vært til irritasjon i nabolaget.

Fire henvendelser

Halvorsen sier at han har henvendt seg skriftlig til kommunen via nettestedet gatami.no fire ganger – uten at noe har skjedd.

– Vi snakker om et fullt brukbart kumlokk som Bydrift utvilsomt kan bruke andre steder. Men ting tyder på at etaten ikke tar seg bryderiet med å ordne saken. Og slik lokket ligger nå, er det snakk om forsøpling.

Merkelig

Spøkefullt sier Halvorsen at dersom han hadde vært sterk nok, skulle han ha båret kumlokket til rådhuset og lagt det på ordførerens bord.

– Men det klarer jeg dessverre ikke. Jeg har også gjort forsøk på å fjerne det, uten å lykkes.

Da iTromsø kontaktet kommunikasjonssjef Pål Jakobsen i kommunen sa han følgende:

- Alle meldinger til gatami.no blir registrert og effektuert i tur og orden. Jeg finner det imidlertid merkelig at ikke Halvorsen har fått respons i løpet av tre år og fire henvendelser. Det virker unormalt, sier Jakobsen og lover å komme tilbake til saken.

Klokken 12.34 tikket følgende melding fra Jakobsen inn:

”Vi henter lokket straks.”

Syv timer senere ble iTromsø på nytt kontaktet av Bernhard Halvorsen. Han kunne fortelle at kumlokket fortsatt lå på gangstien…