Se bilder av villaen øverst i saken!

Nylig sendte tromsømannen – mest kjent som spillgründer gjennom Betsafe – inn en rammesøknad til kommunen. 35-åringen ønsker å få tilbakemeldinger om huset han ønsker å bygge blir godkjent.

667 kvadratmeter

foto
KJEMPEVILLA: Spillgründer og mangemillionær Christer Lavold vil bygge en kjempevilla på Sør-Tromsøya.

Boligen, som er tegnet av arkitekt Snorre Stinessen, er vel 50 meter lang og har en boflate på 667 kvadratmeter.

Men det er verken lengden eller størrelsen som er mest oppsiktsvekkende. Derimot er arkitekturen meget spesiell og utgjør noe helt nytt i Nordens Paris.

Tidligere i år kjøpte mangemillionæren Christer Lavold den nesten 1,5 mål store utsiktstomten i Heimdalveien 8A – på oversiden av lærerhøgskolen på Mellomveien. Pris: 9,5 millioner kroner! Det var halvmillionen under prisforlangende.

Sjekker terrenget

Til iTromsø sier Christer Lavold at han i første omgang er ute etter å sjekke terrenget hos byggesaksseksjonen. Om huset godkjennes, vil han starte byggingen.

Ingeniør og saksbehandler Ask Rødahl Nygaard sier at han ennå ikke har fått tid til å se på søknaden, men regner med at det vil skje i løpet av de nærmeste ukene. Før det vil han ikke uttale seg om utfallet.

Innenfor rammene

Daglig leder i Sigva Bygg AS, Håvard Sigvaldsen, er ansvarlig søker. Han understreker at Lavold har holdt seg innenfor alle tekniske rammer.

– Sånn sett skulle det ikke være noe i veien for at kommunen godkjenner huset, sier han.

Arkitekt Snorre Stinessen presiserer at de illustrasjonene som er lagt ved rammesøknaden, kun viser husets fasader.

– Tomten er lang og smal. Derfor han vi utnyttet lengden fullt ut. Men romdelingen venter vi med til en eventuell godkjennelse foreligger.

Prisen ukjent

Foreløpig er prisen på den spesielle villaen ukjent. Men det er vel ingen tvil om at dette blir en av byens dyreste boliger.

Det hører med tid historien at omliggende naboer har klaget på bygget. Blant annet blir det argumentert med at volumet er for stort og at bygget ikke samsvarer med andre hus i området.