Forestillingen er et samarbeid mellom visekunstner Trine Strand og Arne Ivar Hanssen, som er daglig leder for Arvid Hanssen dokumentasjonssenter i Dyrøy.

Det er på bakgrunn av forfatter Arvid Hanssens mange sterke kvinneskikkelser og fortellinger at nettopp denne forestillingen vises.

– Han var en moderat feminist. Gjennom oppveksten på 30-tallet hadde han møtt mange nok sterke kvinneskikkelser til å vite hvem som hadde berget hus og heim mens kallene var på fiske. Det var en respekt og ikke minst anerkjennelse av deres innsats som han tok med seg videre i forfatterskapet, sier Arne Ivar Hanssen i en pressemelding.

Sterke kvinner

For ungdomsboken Randi til ros fra 1976 fra fikk Arvid Hanssen en av sine første litterære priser i en ungdomsbok med ei jente som hovedperson. I forestillingen «Han Arvid og livet «presenteres Arvid Hanssen gjennom sang, fortelling og bilder i forestillingen.

– En ære

Trine Strand har jobbet mye med Arvid Hansens tekster, mens Arne Ivar Hanssen vil være fortelleren i forestillingen.

– For meg er det en ære å få være med å dele kulturskatter av Arvid Hanssen. Og ekstra stas å få lov å fremheve hans verk på selve kvinnedagen. Arvid Hanssen var ikke redd for å bane vei – også for oss kvinner – , og sette lys på likestilling, sier Trine Strand.