Mange barn har tilbrakt første uken av sommerferien på Kysten hvor Kunstskolen, avdeling for visuell kunst i Kulturskolen, holder til. Åtte av disse fikk plass på tegneserieverksted til Jens K. Styve, skaperen av tegneserien «Dunce», som har fast spalteplass i Dagbladet og som i 2016 vant Dagbladets seriekonkurranse.

Uken startet med at barna laget mange småhefter med tegninger.

– Da skulle de slippe seg løs og ikke stoppe seg selv. Så laget vi et hefte på åtte sider som blir et ferdig produkt de kan vise fram. De får en del kunstnerisk frihet, men det kan jo iblant være problematisk. I begynnelsen var det litt utfordrende å få de til å fokusere, men nå er de veldig oppslukt og interessert i det de holder på med. Dessuten har de tross alt sommerferie, derfor får de lov til å gå ut og springe litt iblant.

foto
FLINKE: Viljar Sønvisen-Valnes og Mikkel Mørk Andressen viser fram hva de har laget.

Inspirert av barna

Styve skryter av de engasjerte barna som sitter helt stille og jobber intenst for å ferdigstille tegneseriene sine.

– De er veldig ivrige på å jobbe og flinke. Noen har laget tegneserier før og andre har aldri gjort det.

Styves tegneserie «Dunce» har flere selvbiografiske elementer.

– Kommer du til å ta med denne erfaringen inn i din tegneserie?

– Jeg blir veldig inspirert av dem. De har så god humor at jeg må passe på å ikke stjele noe fra dem.

foto
OGSÅ KUNST FOR DE SMÅ: Samtidig som de eldre barna laget tegneserier laget de yngre barna blant annet keramikk på naborommet. Fra venstre: Loke Slettli Jensen Lindrupsen, Agnes Johanna Johansen, Tinde Bakke Sommerli, Lucas Johansen, Sara Støback Arthur, Birk Jessing Lind, Avdelignsleder Hilde Rene Opdal og Hanna Emilie Barldindhaug Jackson.

Mindre Playstation

I tillegg til å tegne en god del har de jobbet med virkemidler som snakkebobler, hviskebobler, tenkebobler og lydmalende ord. Samtidig som de flittig sitter å jobber er de ivrige etter å få vist fram hva de har skapt i løpet av uken.

foto
INGEN PLAYSTATION: Falk Douglas er glad han ble meldt på kurset.

– Jeg lager om et hundeshow. Nå har jeg bare fargeleggingen igjen, sier Viljar Sønvisen-Valnes.

Også Jenny Småvollan-Evjen har hund som tema, den ideen startet i utgangspunktet som noe helt annet.

– Jeg tegnet bare en peanøtt, og nå er det en hund som heter Peanut, sier Jenny Småvollan-Evjen og forteller at noe av det viktigste hun har lært er at hun må tegne bilderutene fra venstre mot høyre og ikke nedover.

Falk Douglas er også glad han meldte seg på kurset.

– Det har ikke vært så veldig vanskelig og vi har hatt det gøy. Det er en veldig ok måte å tilbringe sommerferien på, hadde jeg ikke vært her hadde jeg nok spilt mye mer Playstatiom.