Dagny Norvoll Sandvik (33) har i kjent stil satt sitt preg på den norske festivalsommeren, og var nylig også oppvarmingsartist på en håndfull konserter med Sting i Storbritannia.

Dette blir det penger av – etter regnskapstallene hennes for 2022 å dømme.

De viser en inntektsøkning fra 11,5 millioner kroner i 2021, til 19 millioner i fjor.

Selskapet er Little Daggers Touring AS, som hun startet tidlig i 2021. Ifølge Dagny er det kun inntekter fra konsertvirksomhet som styres dit.

Hun har i tillegg jerngrep om norsk radio, hvor hun i fjor gjorde det sterkt både med singelen «Brightsider» og Astrid S-duetten «Pretty» – og med «Somebody» fra 2020, som fortsatt spilles flittig.

På Spotify bikker hun nye milliontall jevnt og trutt.

Doblet kostnadene

I 2021 var det fortsatt mye covid-problematikk i konsertbransjen, noe som begrenset Dagnys aktivitet en del det året. 2022 forløp mer normalt i så måte.

Regnskapet viser at Dagnys selskap hadde 12,2 millioner i utgifter i 2022, nær det dobbelte av året før.

Det endte i fjor med et overskudd på 6,8 millioner før skatt, mot 5,2 millioner i 2021.

IKKE BARE JOBB: Dagny (t.h.) på plateselskapet Universals sommerfest i juni, her sammen med Astrid S (t.v.) og Melodi Grand Prix-vinner Alessandra Mele. Foto: Gabriel Aas Skålevik / VG

Little Daggers Touring AS, som Dagny eier alene, står nå oppført med en egenkapital på 6,6 millioner.

Da VG intervjuet Dagny i april, omtalte hun det som «surrealistisk» å være en av landets mest innbringende artister nå.

– Alle som kjenner meg vet at økonomi kanskje ikke er min sterkeste side. Det er i hvert fall ikke der fokuset ligger mest, sa Dagny, som spiller i Oslo Spektrum 18. november.