Årsaken var røykutvikling på stedet.

Operasjonsleder i politiet, Roy Tore Meyer forklarte til iTromsø at det ikke skal ha vært åpne flammer.

– Jeg har fått tilbakemelding om at det er knyttet til noe elektrisk i kjelleren på utestedet. Det er noe som har blitt svidd, sa Meyer. Da iTromsø møtte medeier på utestedet, Trond Schikora, forklarte han hvordan røykutviklingen oppsto.

– I dag har det vært rens nede i kjelleren. Vi renset slangene våre. Vi har to kjølere som står der nede som kjøler fatølene våres. En slange tidligere i dag hoppet av, som gjorde at det sprutet en del øl. Mest sannsynlig er det dette ølet som har kommet over disse to kjølerne og ført til kortslutning, forklarer Schikora.

Dette skal ha gjort at det ble røykutvikling nede i kjelleren.

– Det var brannvesenet enige om, forteller han.

Ødelagt

De to kjølerne er nå ødelagt.

– Jeg ringte Mack bryggeri, så de kommer og setter inn to nye kjølere og tar med seg de gamle. De skulle komme med engang. De to ødelagte kjølerne gir ingen kostnader for No. 24.

– Det blir kostnader for Mack bryggeri trolig, siden kjølerne er ødelagt. Det er en del av pakken som de leverer her, det er servicen med bytting av utstyr, sier han.

HER: Røykutviklingen skal ha startet her. En av slangene hoppet av og sprutet øl over kjølerne. Dette skal ha ført til det ble en kortslutting. Foto: Ida Sofie Sæter

Lettet

Schikora er lettet over at det ikke var mer alvorlig.

Schikora forteller at røykutviklingen ble oppdaget på branntavlen av Kristine Anker Gustavsen, som var alene på jobb da røykutviklingen startet.

– Jeg gikk ned og så om jeg kunne lokalisere brannen, men jeg fant bare masse røyk, forteller hun.

Hun bestemte seg derfor å ringe brannvesenet. Medeier Trond Schikora hadde derimot en mistanke.

– Jeg visste at det kunne ha noe med rensen som var tidligere i dag, som gjorde at vi fant ut av det ganske raskt når brannvesenet kom.

Det skal ikke ha vært mange gjester på utestedet når røykutviklingen startet, men alle ble evakuert ut da røyken ble oppdaget.

VISSTE: Trond Schikora skjønte raskt hva røykutviklingen kom ifra. Foto: Ida Sofie Sæter