I august i år var tromsømannen, som er tidlig i 20-årene, ute og kjørte motorsykkel sammen med to kamerater.

På Kvaløya holdt politiet fartskontroll da de tre kom kjørende forbi. Ingen kjørte over den maksimalt tillatte fartsgrensen, men den ene motorsyklisten påkalte likevel politiets oppmerksomhet.

I rettspapirene fra Nord-Troms og Senja tingrett heter det at den tiltalte begynte å kjøre på bakhjulet og foretok en såkalt «steiling». Kjøringen på bakhjulet varte i 3–4 sekunder over en strekning på ca. 50 meter. Politiet baserte farten til å være 60 km/t.

Den unge mannen ble stoppet, men mente selv at «det ikke var farlig å steile». I tillegg mente han selv at han ikke hadde «steilet». Dette ble avfeid av politiet.

Farefull kjøring

I hovedforhandlingene heter det at tiltalte under steilingen kjørte for nær de to øvrige motorsyklistene, og at kjøringen var farefull.

I tillegg reagerte politiet på at nummerskiltet på motorsykkelen var brettet og vinklet slik at det var vanskelig å lese.

I straffeutmålingen bemerkes det i skjerpende retning at tiltalte to ganger tidligere er straffet for kjøring på bakhjulet.

Han fradømmes derfor retten til å føre motorvogn i seks måneder. I tillegg ilegges han en bot på 12.000 kroner, subsidiært fengsel i 12 dager, samt saksomkostninger på 1000 kroner.