Tromsø kommune henviser til Folkehelseinstituttet (FHI) sin anmodning om at alle personer i risikogrupper (prioriterte grupper) tar begge vaksinene nå i høst. FHI har meldt at influensasesongen kan bli kraftig, og at vi kan få smittetopper med korona.

I Tromsø åpner vi et midlertidig vaksinesenter på Sydspissen i perioden fra mandag 23. oktober til og med fredag 3. november. Tilbudet gjelder for personer i prioriterte grupper, også omtalt som risikogrupper.

Viktig for «65 +»

Kommuneoverlege Inger Hilde Trandem ønsker derfor disse velkomne til vaksinering i Strandvegen 166 førstkommende mandag.

– Vi vet at det er koronasmitte i Tromsø nå og influensaen er etter hvert på vei, så vi vil derfor oppfordre alle i risikogruppene til å få satt vaksinene på Sydspissen, sier Trandem.

Hun anmoder spesielt personer over 65 år og de som har ulike kroniske sykdommer om å benytte seg av tilbudet.

– De har større risiko for å bli alvorlig syke av influensa. De samme personene kan også bli mer alvorlig syke av koronavirus.

Gratis koronavaksine

I løpet av toukersperioden det midlertidige vaksinesenteret er åpent, er det mulig å få satt både influensavaksine og koronavaksine samtidig.

Folk bør imidlertid huske å bestille timer for begge vaksinene – altså to timebestillinger, opplyser kommunen. Dette gjøres på kommunens nettsider.

Influensavaksinen koster 220 kroner, mens koronavaksinen er gratis.

Kommunen påpeker at om man ikke er i de prioriterte gruppene, men allikevel ønsker å vaksinere seg, tilbyr mange apotek, private helseforetak og enkelte fastlegekontorer vaksine.