– Mamma sendte meg en link der det sto at jeg var nominert. Det var utrolig hyggelig. Det hadde jeg ikke trodd.

Det har vært et nokså bra år for Mimmi Tamba karrieremessig. Man kan kanskje gå så langt som å si at det har vært «hennes år».

I mai vant hun Heddaprisen for Beste musikalforestilling for «Semper Eadem», en forestilling basert på hennes musikkalbum med samme navn, som hun ble nominert til Spellemannprisen for i 2020. Mimmi var med både på å utvikle manuset og var hovedrolleinnehaveren i musikalforestillingen.

For tiden er hun å høre som stemmen til Asha som er hovedpersonen i den nye Disney-filmen «Ønske», hun står på Det Norske Teatres hovedscene hver kveld som Elsa i «Frost», og hun kan ses på lerretet som Ylajali i filmen «Sult 2020» som er nominert til Subjektprisen 2023.

I høst ble det offisielt at hun blir hovedrollen i den nye musikalforestillingen «The Bodyguard», en musikal basert på filmklassikeren med Whitney Houston og Kevin Costner, når den settes opp for første gang i Norge på Chateau Neuf.

Og ja, så er hun nominert til Årets tromsøværing.

– Det er veldig hyggelig å bli nominert, særlig fordi jeg ikke bor i Tromsø, da er det veldig hyggelig at jeg blir husket på – for jeg er jo tromsøværing, det er jo Tromsø som er hjem, sier Tamba.

«DET MÅ UT»: Mimmi Tamba som Elsa i «Frost» på Det Norske Teatret. Foto: Siren Høyland Sæter/Det Norske Teatret

– Mer Elsa enn meg selv

For tiden går dagene til å spille Elsa i Frost, som regel syv ganger i uka, dobbeltforestillinger på lørdager og fri på mandag. I den grad hun har fri henger hun med venner og pusler litt med det tredje albumet i trilogien «Shadow Work».

– Når vi har hatt syv forestillinger på rad, kjenner jeg at nå orker jeg ikke å synge «Det må ut», altså «Let it go», en eneste gang til. Men etter en fridag, da kjenner jeg at jeg er klar igjen, sier Tamba.

– Jeg blir ikke lei av Elsa, men iblant kan jeg nesten bli litt forvirra over hvem jeg er. Jeg er jo nesten mer i Elsa-kostymet enn jeg er meg selv for tiden.

Folk er skikkelig Elsa-tørste. Det er satt opp forestillinger av Frost helt fram til påske. Etter det, blir det mer tid til å skrive på sistealbumet, sier Tamba. Og så begynner arbeidet med «Bodyguard».

– Hvordan blir det å synge Whitney Houston?

– Jeg gleder meg veldig. Det hjelper veldig på at jeg har gjort så mye egne ting at jeg ikke føler at jeg må være en kopi. Jeg føler meg på en måte klar for å tolke dette på min egen måte. Det er jo tross alt Rachel sin historie jeg skal fortelle, ikke Whitney Houston sin, sier Tamba og legger til:

– Jeg er nervøs, men ikke livredd.

Første Disney-prinsesse med nordnorsk dialekt

Da Tamba skulle spille inn stemmen til Asha i «Ønske», en film som ruller på kinolerretet denne adventen, ble hun spurt om å snakke østnorsk. Men det ville ikke Tamba.

– Jeg lurer på om hun er den første kvinnelige Disney-hovedrollen som snakker nordnorsk, sier Tamba betenkt og fortsetter:

– Jeg har dubbet før, og å snakke nordnorsk er noe jeg kjemper for hver gang. De vil ofte ha det på «oslosk», men jeg spør alltid pent om jeg kan få prøve meg litt på nordnorsk først. Og det gikk, så det er skikkelig gøy.

SEMPER EADEM: Mimmi Tamba i «Semper Eadem», forestillingen basert på hennes album med samme navn som ble nominert til Spellemannprisen i 2020 i «Åpen klasse». «Semper Eadem» vant Heddaprisen for beste musikalforestilling. På bildet spiller Mimmi Tamba mot Heidi Gjermundsen Broch. Foto: Erik Berg

«Alle mann på dekk» lyder det på «callinga» på Det Norske Teatret. Tamba er ønsket på scenen og vi må legge på.

– Jeg er skikkelig klar for juleferie nå, sier Tamba.

– Klarer du å få julestemning i Oslo?

– Altså, hvis jeg setter på julemusikk kan jeg få det ganske fort når som helst, men helt ærlig har jeg ikke rukket å tenke tanken en gang. I tillegg til at det er mørkt og kaldt og grått her, er det mørke tider med Gaza og det hele. Det blir godt å komme hjem.

Om få dager setter hun seg på flyet med snuta nordover til en – om man må skrive det selv – velfortjent ferie.

– Hva har du ønsket deg til jul da?

– Et par Dr. Martens sko og et nytt knivsett. Jeg har tenkt å bli god på å kutte grønnsaker på en fort måte. Man må jo avreagere litt, stå og hakke laus, sier Tamba og ler.

– Bruker du å få det du ønsker deg?

– Ja, absolutt. Der er jeg heldig.