– Jeg er veldig takknemlig for tilliten, og gleder meg til å være kandidat for Troms Arbeiderparti sammen med et fantastisk lag som representerer hele Troms, sier nåværende fylkesrådsleder Kristina Torbergsen i en pressemelding.

Den Tromsø-bosatte 35-åringen fra Skjervøy står fortsatt øverst på valglista og er Troms Arbeiderpartis fylkesrådskandidat til fylketingsvalget neste år. Det går fram i en pressemelding fra partiet.

– Både programmet og lista vi har valgt i helga viser at vi har store tanker og konkrete planer for den neste fireårsperioden i nye Troms fylkeskommune, sier hun i pressemeldinga.

11 tromsøværinger

37 personer står på Troms Arbeiderparti sin valgliste til fylkestingsvalget neste år – 11 av dem bor i Tromsø. Troms Ap vedtok lista på nominasjonsmøtet i helga.

Få endringer har blitt gjort siden nominasjonskomitéen kom med deres forslag til lista.

Den eneste endringen er at Liv Mette Storelvmo 51 fra Sørreisa var nummer 11 på lista, men nå er nummer 17. Hun har bytta plass med Britt Pedersen (54) fra Kåfjord.

Nye Troms fylkeskommune

Storfylket Troms og Finnmark skal avvikles det neste året, og fra 1. januar 2024 vil det bare være Troms fylkeskommune som den kommende fylkesrådsleder skal stå i spissen for.

– Nå er vi tilbake til «gamlemåten», slik vi har gjort nominasjoner for Troms før. Det gjør at det er mange flere lokale kandidater som er aktuelle for posisjoner om vi gjør et godt valg, sa Harstad-ordfører og leder av nominasjonskomiteen Kari-Anne Oppsahl til iTromsø i august.