Politimesteren i Troms har tatt ut siktelse for en mann i 30-årene for overtredelser av Straffeloven på flere punkter. Mannen skal i fjor høst ha gjort seg kjent for politiet ute på oppdrag i Tromsø i forbindelse med en hendelse der han nektet å frivillig forlate en drosje en lørdagsnatt.

Den siktede skal ha nektet å opplyse egen fødselsdato overfor betjenten på stedet, og dermed brutt identifikasjonsplikten overfor politiet.

Vel fremme på Politihuset i Tromsø samme kveld, skal mannen ha satt seg motverge ved å vri seg unna og stritte imot da politibetjentene skulle visitere ham før han ble satt i arresten. Slik skal han ha brutt loven for å ha hindret en offentlig tjenestemann i å gjøre jobben sin i tjeneste.

Får bot på 15.000

Mannen er nå ilagt et forelegg og må betale en bot 15.000 kroner til statskassa, eller sitte i fengsel i 30 dager hvis boten ikke betales.

I denne boten medfører en strafferabatt, som forutsetter at den siktede frivillig underskriver – vedtar, forelegget, som innebærer at straffesaken avgjøres endelig og uten behandling i domstol.

Velger han å ikke vedta forelegget, vil påtalemyndigheten i retten legge ned påstand om en bot på 18.000 kroner eller 36 dager i fengsel, samt saksomkostninger til det offentlige.