Langs veien vandret nemlig tre elger.

– I og med at det er mange hundeeiere, turgåere, syklister og trafikanter på øya, tenker jeg for allmennhetens skyld at det greit å være obs på at det er elg her nå, sier Widerø.

Han observerte sist vilttrioen på tur inn i skogen nedenfor Elverhøy kirke.

– Det var like før klokken 09.30, forteller han.

Bader

I 18-tiden ble en av elgene blitt observert i Tromsøysundet. Elgen har lagt ut på en liten svømmetur, og ifølge iTromsø-tipsere er den på vei tilbake til fastlandet.

foto

Ikke uvanlig

Einar Mellomgård, leder for Viltnemndas ettersøkningsring, forteller at de har mottatt melding om dyrene. De vil imidlertid ikke foreta seg noe ennå.

– Det er ikke noe nytt at det går elg på øya, selv om det er et par år siden sist det ble skrevet om. Blant annet var det et dyr i samme område for tre uker siden, men det svømte tilbake til Tomasjord etter kort tid.

Kan ende i elendighet

Ifølge Mellomgård håper og ønsker han at de tre dyrene forlater øya raskt.

– Det kan bare ende i elendighet om de oppholder seg her lenge.

– På hvilken måte?

– Jeg tenker hovedsakelig på påkjørsler. I tillegg er det nok snakk om to voksne dyr og en kalv, og dersom det stemmer, vil moren hele tiden forsvare kalven om de føler seg truet.

– Hold avstand

Mellomgård oppfordrer folk å holde seg unna dyrene, og ikke minst holde eventuelle hunder under kontroll dersom man går på dem.