For bare 12 dager siden hadde Norsk Tipping tidenes høyeste utbetaling noensinne da en mann fra Skien vant Eurojackpot på 102 millioner kroner.

Under kveldens Viking Lotto-trekning var det lykketallet 27 som aktiverte en helnorsk pott på 216 millioner kroner til en mann i 60-årene fra Troms, opplyser Norsk Tipping.

Dette er vinnerrekken som gjør at mannen får utbetalt 216.125.520 kroner til sin konto de nærmeste dagene:

13 - 15 - 27 - 28 - 38 - 39, og med tilleggstallene 31 og 35 ble det altså full pott.

Kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, hadde gleden av å ringe den heldige vinneren, men kan ikke si noe mer om hvilken kommune mannen kommer fra.

- Han ønsker foreløpig å være anonym og kommunenavnet blir fort avslørende, sier Roterud Mathisen.

- Han visste at han hadde vunnet da jeg ringte. Kona kryssetav på kupongen mens han var ute en tur, men da hun skjønte hva som skjedde ropte hun ut at han måtte skynde seg inn fordi hun begynte åfå vondt i hjertet.

Rekordbeløpet knuser alle tidligere utbetalinger.

- 216 millioner kroner er veldig mye penger og selvølgelig tidenes rekordutbetaling. Vi har allerede satt vinneren i kontakt med vårøkonomiske rådgiver slik at de får oppfølging.

- Hva skal de gjøre med alle pengene?

- De skulle tenke litt på det, men de har barn som de skalsikre framtiden til, og så var det snakk om en sydentur, forteller Roterud Mathisen.