Karlsen pleier å lufte yorkshireterrieren Millie på Valhall, sammen med en gruppe andre småhundeiere. Men for to uker siden fikk de beskjed om at grøntområdet inne på banen var forbudet for hunder.

– Jeg har aldri sett at noen har brukt det til noe, vanligvis er det bare fugler som sitter der. Vi plukker alltid opp etter oss, og flytter oss hvis det kommer folk på banen, sier Karlsen.

Uønsket

Nå er området merket med skilt om at lufting av hunder er forbudt. Det betyr at Karlsen og de andre småhundeierne må finne en ny plass å møtes.

– Hundeklubben har treff i Kroken annenhver tirsdag, men ellers er det ikke noe tilbud til hundeeiere. Vi er jo uønsket mange steder, så det er ikke så lett å finne, sier Karlsen.

Foreslo hundepark

Hun skrev derfor et brev til ordføreren og foreslo en luftepark for hunder.

– Vi trenger ikke mer en et grøntområde med gjerde rundt. Det trenger ikke være like stort som her, sier hun.

Kort tid etter at hun tok opp saken, ba Tromsø kommune om forslag til hva Charlottenlund kan brukes til. Da tok Karlsen pennen fatt igjen.

– Jeg har allerede sendt brev til prosjektlederen med forslag om hundepark, sier hun.

Fotballbaner nok

Karlsen har sett seg lei på at idretten alltid blir prioritert når det ryddes nye områder, og krysser fingrene for at det denne gangen blir hundeeiernes tur på Charlottenlund.

– Jeg synes vi har fotballbaner nok i Tromsø. Det må gå an å prioritere andre tilbud også. Vi trenger ikke mer enn et område med noen inngjerdinger, slik at det blir trygt for både store og små hunder å leke, sier hun.

Planlegger hundepark

Leder for Tromsømarka-prosjektet, Henrik Romsaas, sier egen hundepark kan værerett rundt hjørnet.

– Vi har to områder som vi ser på, og håpet er å få etablert noe allerede til høsten, sier han.

Han forstår godt frustrasjonen i hundemiljøet, og behovet for å etablere et område der hunder velkomne.

– Byen vokser og det blir stadig mer press på grøntområdene. Vi vil ikke gjøre det vanskelig for hundeeierne, men vi ser også behovet for å skille de ulike aktivitetene, sier han.

Årsaken til at hunder er uønsket på Valhall, er at det ligger mye skitt igjen på banen, noe som er uheldig for andre brukere.

– Det har med respekt for hverandres interesser å gjøre. Det skal ikke være hunder i idrettsanlegg, sier Romsaas.

Når det gjelder Charlottenlund har vil det komme en helhetlig plan i løpet av høsten.

– Vi må se hva det er plass til, og hva som kan passe inn der. Men vi tilrettelegger for hundeeiere så godt vi kan, og etter ferien skal vi intensivere arbeidet med hundeparken.

Tine Amanda Karlsen og yorkshireterrieren Mille savner en egen tumleplass for hunder i Tromsø. På Valhall får de ikke være – her har kommunen lagt ned forbud mot lufting av hunder. Begge foto: Pia Engman