Vi ser tilbake på et 2015 med mye vær. Året startet for alvor i februar med stormen «Ole», som traff kysten med all sin kraft, kulingene herjet på høsten, sommeren ville aldri gi slipp, og snøen forsvant allerede i april.

Klimavakta i Bergen sitter på oppsiktsvekkende statistikk for været i Tromsø det siste året. Tallene som får mest oppmerksomhet er nok temperaturen for august.

Der kan man se at middeltemperaturen, som er gjennomsnittstemperaturen for en tidsperiode, strakte seg opp til 13,2 grader.

Vi må nemlig helt tilbake til 1950 for å finne en høyere temperatur. Den gang var det nemlig 13,6 grader.

Varm desember

Temperaturene holdt seg også oppe i desember, hvor vi hadde en middeltemperatur på – 0,4 grader. Her må vi tilbake til desember 2008 for å finne en varmere desember (- 0,2).

Årets varmeste måneder var henholdsvis juli (11,5) og august (13,2). Noe som ikke er veldig imponerende, sett på årene før.

Men regnet har heller ikke latt oss være i fred i høst. I oktober kom det nemlig 201,9 millimeter nedbør. Noe som er det meste vi har sett i Tromsø i oktober siden 2005 da det falt 227,2 millimeter.

Minst regn på 15 år

Det er ikke ofte Tromsø registrerer seg på over 200 millimeter nedbør per måned. Det har nemlig bare forekommet ni ganger siden krigens dager.

Juli skiller seg også ut med bare 28 millimeter nedbør. Vi må helt tilbake til 2000 for å finne en mer nedbørsfattig julimåned (17mm).

September skiller seg også ut med bare 51 millimeter, hvor vi må tilbake til september 1992 for å finne en mer regnfattig septembermåned (42,1).