Tromsø-hotellet opplevde i vinter stor suksess da de inviterte selveste Rich Hall til å gjeste scenen. Denne gangen satser de større, og de store navnene Dara Ó Briain, Alan Carr og Jon Richardson kommer til Tromsø i november, mars og april.

Jon Richardson er førstemann ut 11. november, Alan Carr entrer scenen i Tromsø 19. mars og Dara Ó Briain holder show 27. april.

– Billettsalget har vært forrykende. Vi har aldri hatt et så bra forhåndssalg. Alan Carr og Dara Ó Briain-showene er halvveis til utsolgt. Det er ingen tvil om at de blir utsolgt, det er bare et tidsspørsmål om når, sier Øyvind Alapnes til iTromsø.

Tregere Richardson-salg

Det er plass til 850 på komishowene og det er solgt i overkant av 400 billetter til de to sistnevnte showene.

Jon Richardson som er førstemann ut 11. november i år, har solgt i overkant av 200 billetter.

– I Norge er nok Alan Carr og Dara Ó Briain noe større, men i England hadde nok også Jon Richardson solgt mere. Jeg er rimelig sikker på at han også selger ut. 200 er egentlig et veldig bra fohåndsssalg. Det er litt det samme med han som med Rich Hall, ikke alle visste hvem han var, men vi fikk veldig gode tilbakemeldinger og det ble utsolgt der også, sier Alapnes.

– Lite inntekter

Samtidig erkjenner han at nok trenger å selge ut showene for å få økonomien til å gå rundt i det.

– Det er veldig dyrt å få de opp, ingen tvil om det. Det er marginalt med inntekter å hente, men det kan gi positive ringvirkninger på andre områder. Vi viser at vi kan håndtere store arrangement og internasjonale artister her i lille Tromsø, sier hotelldirektøren.

Bra Elvis-salg

Før komishowene går i gang i november, har hotellet sin største konsert nå 19. september når Paal Flaate, Vidar Busk og Stephen Ackles har sin storslåtte Elvis-hyllest med korister og blåsere til den 19. september.

– Vi har solgt 450 billetter nå. salget har tatt seg veldig opp og vi håper på opp mot 1.000. Vi kan øke til 1.500 på storscenen, men sikter oss inn på 1.000, sier Alapnes.

For denne måneden viser hotellet det store aspektet de har på musikkfronten.

– Elvis-showet er åpent for alle, men der er det stort sett folk fra 35 år og oppover som har kjøpt. Uken etter er det Jaa9, OnklP og AdmiralP som har show og der er det stort sett studenter og mange yngre folk, forklarer Alapnes.