Det er ikke ofte man møter på gladhistorier av denne sorten. Men studenten Anne-Sofie Skaar (20) fikk den ypperlige starten på helga og eksamenstida etter at en annen frisørkunde hos Nikita i Storgata bestemte seg for å betale hårklippen for henne.

- Hadde ikke råd

Det var to kunder i salongen akkurat da, forrige fredag. Anne-Sofie var kommet for å farge håret, men hadde ikke råd til å klippe i tillegg.

– Frisøren min spurte om jeg skulle klippes også, i tillegg til hårfarging. Så jeg svarte at jeg måtte la være å klippe meg, siden studentøkonomien ikke tillot det, sier Skaar.

Den andre kunden i salongen overhørte dette. Hun fortalte sin frisør, Christin Kalliainen, om at hun skulle betale klippen for den stakkars studenten, men at Kalliainen måtte love å ikke fortelle noe før hun var gått.

– Da min kunde overhørte at den andre i salongen ikke hadde råd til å klippe seg, sa hun at hun skulle betale, men at jeg ikke måtte si noe, forteller Christin Kalliainen, som også er daglig leder på salongen.

Utrolig rørende

Etter at Kalliainens kunde var ferdigklippet, tok hun med seg en lapp til den unge studenten der det sto: «Gi en glede videre, klem Heidi».

– Kunden ble veldig satt ut, og jeg spurte henne om hun forsto hva det betydde. Hun ble mildt sagt veldig glad da hun skjønte at klippen var betalt, ler Kalliainen.

Da Anne-Sofie Skaar etter hvert forsto hva som hadde skjedd, klarte hun nesten ikke holde tårene tilbake.

– Jeg ble veldig satt ut, og veldig glad. Jeg ble utrolig rørt. Jeg har aldri opplevd at noen har gjort noe sånt, det var jo tilsvarende 600 kroner hun ga meg – og uten at hun ikke ville ha noe igjen for det. Det var helt utrolig, sier Skaar til iTromsø.

Bare på film

Skaar går lektorutdanning i språk og samfunnsfag på Universitetet i Tromsø, og flyttet hit til byen for snart to år siden fra Harstad.

– Hadde du hørt om dette fenomenet før?

– Jeg har jo sett filmen «Pay it forward» – men man tror jo aldri at det skal skje på ordentlig.

– Jeg kan nesten fortsatt ikke tro at det er sant.

– Kommer du til å selv gi en glede videre en gang?

– Ja, jeg ble veldig inspirert til å gjøre det. Jeg har ikke råd til det samme akkurat nå, men inntil videre skal jeg prøve å gi glede til andre bare med det å være en god person, eller gjøre andre mindre ting.

Takknemlig

Nå tar hun fatt på eksamensperioden med nyklippet hår og friskt mot.

– Dette er en veldig positiv opplevelse å ha med seg inn i eksamensperioden.

– Hvis jeg hadde møtt henne ville jeg sagt takk så mange ganger jeg hadde klart, og gitt henne en stor klem. Jeg vet ikke hva annet man kan gjøre, jeg er veldig takknemlig.

Frisør Christin Kalliainen sier hun aldri har opplevd dette før; det er litt sånn man ser på film.

– Jeg ble både litt overrasket og også glad over at det finnes slike mennesker i Tromsø.

Helt tilfeldig

Etter hvert får iTromsø også tak i den gode samaritan, som Anne-Sofie Skaar inntil nå ikke har visst hvem er.

Heidi Klovning var bare i Tromsø på jobbreise, og endte ved ren tilfeldighet opp på samme salong som Skaar. Mens hun venter på hårvasken, overhører hun samtalen mellom Skaar og hennes frisør.

- Da jeg overhørte hennes situasjon, tenkte jeg at jeg ønsket å hjelpe henne. Jeg har selv studert og jobbet som lærer, og vet hvor mye det krever av en. Jeg også hvor tøft det kan være bare å bo i Tromsø, sier Klovning.

- Nå ble jeg helt rørt over å høre at hun ble glad. Hun skal vite at hvis det er noe som helst annet jeg kan hjelpe henne med, stiller jeg gjerne opp, legger Klovning til.

foto
Foto: Skjermdump fra Nikita Hair Norway sine facebook-sider
foto
UVIRKELIG: Daglig leder og frisør på Nikita i Storgata, Christin Kalliainen, er rørt over hvordan en av hennes kunder valgte å hjelpe en annen kunde i salongen.