Tidlig onsdag lokal tid herjet «Irma» over flere karibiske øyer. Ifølge VG har minst ni personer mistet livet, og orkanen har forårsaket store ødeleggelser.

Om «Irma» når det amerikanske fastlandet er ennå ikke sikkert, men Florida-guvernør Rick Scott har oppfordret folk til å komme seg bort fra områdene som kan bli rammet. Scott har ifølge VG satt inn 1.000 personer fra Floridas nasjonalgarde i sving over hele staten. 7.000 flere har fått beskjed om å melde seg til tjeneste fredag.

– Umulig å si hvor den treffer

Målselvmannen Vidar Nordmo bor i Cape Coral i Florida, et av områdene som kan bli rammet av orkanen. Han forteller at både han og kona, Kirsti Jones Nordmo, følger nøye med på nyhetene.

– Orkanen er nå på vei nordover, men den kan svinge mer nordøst og gå mot Miami. Det er umulig å si hvor den treffer, ingenting er sikkert, sier Nordmo på telefon fra Florida.

Onsdag gikk han i gang med å sikre hus og eiendeler.

– Jeg har satt båt og jetski på et verksted for å sikre det så godt som mulig, sier Nordmo.

LES OGSÅ: Orkanen Jose holder seg trolig til havs

Tomme butikkhyller

Han forklarer videre at de også har sikret vinduene på huset slik at gjenstander ikke kan komme inn dersom orkanen treffer.

– Vi har ikke mulighet til å sikre hele huset, men vi har et soverom og et gjestebad som er sikret. Om det blir ille, så må vi bare holde oss der inne, sier han.

– Det er to tromsøfamilier som har hus i nabolaget her, men de står tomme akkurat nå. Jeg passer på de husene også, legger han til.

TOMT: Butikkhyller er ribbet for mat.

Ifølge Nordmo er butikkhyllene i området ribbet for matvarer og vann.

– Vi har kjøpt inn en del, så vi klarer oss. Men poenget er at hvis orkanen treffer, så kan vi være uten matvarer i flere uker. Heldigvis har vi flere kamerater rundt oss.

INGEN BENSIN: Det er ikke mulig å følge bensin i området hvor ekteparet Nordmo bor.

Bekymret

Selv har Nordmo aldri opplevd en orkan på nært hold før.

– Jeg er selvfølgelig bekymret. Orkanen er i kategori fire, sier han.