– I det siste har det jo faktisk blitt litt mer uklart om hvem som er kjernevelgeren vår, siden partiet har vokst så mye her i byen. Man kan jo nesten si at kjernevelgeren vår er gjennomsnittstromsøværingen, sier Olsen.

– Ja, vi har veldig mange forskjellige velgere nå. Vi finner velgere i alt fra treningstøy til dress, humrer Jørgensen.

Enkelte verdier stikker seg likevel ut som de viktigste hos alle Rødt-velgerne, tror de to.

– Solidaritet er viktig for velgerne våre, og en felles tanke for velgerne våre er ønsket om å bevare fellesgodene, sier Jørgensen.

Like muligheter for alle er et kjennetegn for partiets politikk.

– Vi mener at alle har rett på de samme mulighetene gjennom hele livet fra de blir født til de dør. Alle skal få de samme godene i helsesektoren, i skolen, barnehagen og i idrett og kultur, sier hun.

Motstanden mot privatiseringen ligger også dypt i kjernevelgeren, tror Rødt-toppene.

– Noe av det Rødt og deres velgere bryr seg mest om er nettopp dette at det skal være et offentlig godt tilbud. Vi ønsker at ting skal være i folkets eie, og ikke privatiseres til enkeltpersoner slik at bare noen få får muligheten til goder som vi mener bør ligge til alle.

– Grunnstammen hos den typiske Rødt-velgeren er at de er opptatt av solidaritet, friluftsliv, kultur, og miljøvennlig transport. Men her i byen har vi også velgere som er opptatt av at Rødt har vært en stemme mot makta. Vi har lenge vært en tydelig og klar stemme mot dem som har styrt, uansett om det har vært Høyre eller Arbeiderpartiet. Vi har liksom vært en stemme fra grunnplanet, og det har vi fått mye respons på fra folk som normalt har stemt på andre partier, sier Olsen.