Det var tirsdag formiddag at innbruddet ble oppdaget. Styreleder, Kim Kristoffersen, forteller at tyvene har brutt seg inn i senteret og stjålet utstyr som sto klar til retursending etter NM i april. Totalt er det snakk om 8 kasser med utstyr som hadde en verdi opp mot 35.000 kroner.

– Bittert

– Overskuddet fra dette salget skulle brukes på klubben og satsingsmidler på barn og unge. Nå må vi bære det økonomiske tapet og midlene er tapt. Det er bittert, sier Kristoffersen til iTromsø.

Han forteller at de har fått flere tips om hvem som kan stå bak ugjerningen.

– Vi har på dugnad funnet mye bevis, og dette er sendt videre til politiet. Vi har også funnet en av eskene som ble tatt, og bare den har en verdi på rundt 6.000 kroner, sier han.

– Vi har stor tiltro til at politiet vil finne ut av dette, legger han til.

Takker for støtten

Videre takker han for all støtte de har fått etter innbruddet.

– Jeg er veldig glad for tilbakemeldingene og støtten vi har fått fra alle, men spesielt fra kampsportmiljøet i Tromsø. Det varmer, sier han.

Det er foreløpig ikke klart om forsikringen deres vil dekke tapet ved innbruddet, men Kristoffersen holder motet oppe.

– Dette er store verdier for en liten klubb som drives på dugnad. Vi fortsetter driften, men litt amputert, dersom ikke dette løser seg.

Anmeldt

Operasjonsleder Per Arve Aas bekrefter at de har fått en anmeldelse på saken.

– Det eneste jeg vet er at det ble levert inn en anmeldelse onsdag. Anmeldelsen kom uten at vi var varslet om det på forhånd, forteller han.