Mandag fikk barna i Norlandia Polarmåsen barnehage besøk av julenissen.

– Vi har jo nissefest for å skape litt julestemning. Og for å holde på mysteriet rundt nissen, sier Ann-Sissel Hansen, pedagogisk leder på avdeling Skarven, i barnehagen.

Så avslører hun.

– Dette må du ikke si til ungene, men det var egentlig en far til en ansatt som var utkledd som nissen. Nissen er nemlig litt opptatt for tiden, sier Hansen.

PÅ BESØK: Et barn titter sjokkert ut på «Nissen» som står utenfor barnehagen. Her viser nissen at han er til stede: – Og da pleier det å bli litt «holoi» inne, sier Hansen. Foto: Ronald Johansen

Bulldoser og nonstop på ønskelisten

Barna visste på forhånd at det skulle være nissefest, ifølge Hansen.

– Og da pleier vi å få besøk. Så bygges det opp litt spenning om nissen kommer, sier hun.

Barna møttes på storavdelingen, hvor det ble holdt en forestilling om musevisa. Så, da barna sang «På loven sitter nissen», kom den store overraskelsen.

– Barna blir jo glad. Mange er spente, og vil springe til og hilse på, mens andre er sjenerte og tilbaketrukne, sier Hansen.

«ARTIG FOR UNGAN»: Ann-Sissel Hansen, pedagogisk leder på avdeling Skarven, i Norlandia Polarmåsen barnehage, synes det var gøy å se hvordan barna reagerte da de fikk besøk av julenissen. Foto: Privat

Barna hadde skrevet ønskeliste. Noen ønsket seg bulldoser, store kjøretøy, sminke, og noe som visstnok heter «Non-stop-leketøy».

– Jeg vet ikke hva «non-stop-leketøy» er, men jeg håper foreldrene finner det, sier hun og ler, før hun fortsetter:

– Et av barna ønsket seg et levende marsvin. Det kunne ikke nissen levere, men han tok imot ønskelisten. Og så fikk de en nissepakke med klementiner, rosiner og en sjokoladebit. Så er det litt kosestund på avdelinga før lunsj, sier Hansen.

ØNSKELISTE: Et barn leverer en av fire ønskelister som barna lagde til nissen. Her står det mange merkelige påfunn, som blant annet et «Non-stop-leketøy», hva nå enn det er. Foto: Ronald Johansen

Nissen finnes ikke

– Når skal dere avsløre sannheten om at nissen ikke finnes?

– Nei, man gjør ikke det for unger i den alderen. Vi lar barna få tro litt på det, sier den pedagogiske lederen.

– Hvilket forhold hadde du selv til nissen?

– Selv var jeg litt redd for nissen, og brukte å gjemme meg under bordet, sier hun og ler, før hun legger til:

– Det var jo ingen grunn til det, men det er jo også noen av barna som synes det er litt spennende. Så får man passe litt ekstra på om noen er redde, sier Hansen.

Hun synes det hele var et flott innslag.

– Det er jo viktig å ta vare på tradisjonene vi har. Det skal jo være litt mystikk, spenning og forventning i jula, sier Hansen.