Kortbanespesialisten Widerøe har begynt å forberede seg på å fly folk hjem til fjell og fjorder i julehøytiden, normalt en av årets travleste perioder for luftfarten.

Men, årets sesong tegner til å bli ekstra hektisk, ifølge flyselskapet.

«Salget fremover er stabilt. Vi ser at våre passasjerer bestiller julereisene tidligere i år enn i fjor, og de mest populære avgangene begynner allerede å fylles opp. Det betyr samtidig at det begynner å haste dersom du planlegger å fly hjem til jul», skriver selskapet i trafikkmeldingen for oktober.

Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe. Foto: Widerøe

Fylles raskt

Den store utfartsdagen er torsdag 21. desember, men Widerøe venter også mye trafikk fredag 22. desember.

Juleflyene til Widerøe er fullere per i dag enn de var på samme tidspunkt i fjor, opplyser selskapet.

– Vi har fremdeles ledige seter, men jeg vil oppfordre de som allerede har bestemt seg for å reise i julen, om å bestille så raskt som mulig. De billigste billettene går først og de mest populære avgangene fylles opp raskt, sier kommersiell direktør Christian Skaug i Widerøe i meldingen.

Et propellfly fra Widerøe losses i kraftig vintervær. Foto: Styrmann Erlend Remmen / Widerøe

– Stemmer

Flyselskapet Norwegian opplever også fortsatt god booking, og ser ingen tegn til svekkelser i etterspørselen utover normal sesongvariasjon inn mot lavsesongen, som vinteren er.

Torsdag oppdaterte selskapet resultatforventningene for helåret, og venter nå et driftsresultat på 1,8 til 2,0 milliarder kroner.

Konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian, her fra presentasjonen av tredjekvartalsresultatet tidligere denne uken. Foto: Fredrick C. Ekeseth / E24

Norwegian-sjef Geir Karlsen, som tidligere i høst varslet kjøp av nettopp Widerøe, fikk også med seg budskapet til Widerøe.

– Det er derfor vi også er på en måte ganske optimistisk for resten av dette året. Det er derfor vi går ut med den guidingen vi gjør også. Det stemmer egentlig med det vi ser, sier Karlsen til E24.

Støttes

SAS bekrefter også at reisende bestiller billetter til juleferien noe tidligere i år enn i fjor.

– Mange av de populære avgangene begynner å fylles opp, så vi anbefaler de som skal ut og fly å ikke vente for lenge, sier pressekontakt Tonje Sund i SAS til E24.

Hun venter at fredag 22. desember blir den travleste reisedagen før jul, men legger til at både tredjedag jul, og dagen før nyttårsaften, også blir hektiske.

Pressekontakt Tonje Sund, SAS. Foto: Jon Ingemundsen

– Mange skal reise for å besøke familie og venner i julehøytiden, så da blir det større pågang enn vanlig og det er greit å ha i bakhodet at de billigste billettene går først, sier Sund.

– Men vi flyr for fullt og gleder oss til å ønske julereisende velkommen om bord, sier hun.