Spinningsykklene står på rekke og rad og kaster skygger i det halvmørke rommet. Fremst er det en stor skjerm som går hele veien fra tak til gulv. Gulvet selv er bekledd med et par striper med grønt neonlys. Det hele minner egentlig mer om en nattklubb enn et treningssenter, bortsett fra den friske, avkjølende luften som strømmer ut fra lufteanlegget i taket.

– Det var Richard (Skjåvik) sin idé. Han kom til meg og sa: ”du, vi skal ikke starte et treningssenter?” Jeg sa ja, så lenge Andreas (Sørbøe Lie) også fikk være med. Så kom Stian (Martenson) med på laget, og da var det gjort, forteller Sturla Haugli Falch.

Nå står de her og gliser om kapp i spinningrommet i det som har blitt Kvaløyas første treningssenter.

Vil skille seg ut

Andreas Sørbøe Lie har jobbet som personlig trener på Sats i tre år, og han mener at man må skille seg ut dersom man vil lykkes.

– Dette ser ut som ei vanlig tredemølle, men det er mer enn det, forklarer han mens han begynner å gå.

Han trykker på skjermen, og demonstrerer hvordan man har tilgang til både Facebook, TV, kort sagt det meste.

– Men klart, det er jo litt dyrt.

Noe som betyr at ei slik tredemølle fort koster mer enn 200.000.

Ulik kompetanse

Det er ikke tvil om at guttene har satset hardt. I tillegg til de omtalte tredemøllene finnes det et par klatremøller, et fancy spinningrom, et stort og åpent rom med mulighet for slyngetrening og bruk av frivekter, så har de et lite rom ment for behandling.

– Vi er det eneste treningssenteret i landet som kan tilby dette, forteller Stian Martenson. mens han viser oss rommet.

Her finnes en benk ment for at kundene skal kunne ligge på, samtidig som det henger slynger ned fra taket. Martenson er nemlig fysioterapeut og kan tilby kundene behandling på stedet.

– Det som er bra er at vi har forskjellige ferdigheter. Jeg er elektriker og har hatt hovedansvaret under byggingen. Richard tar seg av det administrative, Andreas er PT og Stian er fysioterapeut. Vi er et bra lag, avslutter han.

Stian Martenson viser hvordan han kan behandle "pasientene". Foto: Tor Farstad
Stian Martenson prøver en av de nye klatremøllene. Foto: Tor Farstad.