Lokalene i storgata bugner av sporty energi. De vel 300 ansatte i Tromsø gjør seg klare for å konkurrere mot hverandre i stafetten som snart er i gang.

- Det er vel ikke et så vanlig syn å se bankfolk bytte ut jobbantrekket sitt med treningsklær, men denne dagen er litt ekstra spesiell, sier kommunikasjonsrådgiver i Sparebanken Nord-Norge, Lone Helle.

LES OGSÅ: Schjøtt-Pedersen kan bli SNN-styreleder

Det hele startet november i 2013. Sparebanken startet opp sitt fysiske konsept SNN Spor for sine vel 950 ansatte i konsernet; de skulle bli nummer én i Nord-Norge, både faglig og fysisk. Siden da har 90 prosent av medarbeiderne engasjert seg.

- Til nå har vi hatt 145.00 timer med aktivitet. Noe som tilsvarer 16,5 årsverk. Vi har en felles nettside og en app hvor hver enkelt deltager registrerer treningsøkten sin. Det kan være alt ifra at de måker snø til at de jogger seg en tur. Kriteriet er at man må ha vært i aktivitet i 20 minutter for å få det godkjent, sier kornsernsjef Jan Frode Janson.

Sporty møte med ordføreren

Fredag møtte alle de ansatte i landsdelen opp i treningstøy på jobb som et kreativt stunt kalt "Spor-dagen".

LES OGSÅ: Sparebanken med milliardresultat!

- Siden SNN Spor har vært en suksess for oss, feirer vi oss selv i dag. Selv i møtet med kundene har de ansatte måtte gå i treningsklærne sine. Her i Tromsø har de gjennomført en yoga-økt, lært om helse og kosthold og om helsetrening, sier Janson.

- Og de har også rukket å gjøre jobben sin, sier han.

Hvilke reaksjoner har de ansatte fått for antrekkene fra kundene i dag?

- Nei, folk har blitt inspirert av oss og synes vi er sporty. Men så klart, det å se en finansrådgiver i treningsshort er jo et syn man kanskje ikke glemmer, sier han.

- Selv var jeg i møte med ordføreren iført treningsklærna i dag. Da lo han godt.

Halvert sykefraværet

Nå står snart lagene Finans og Kommunikasjon klare for å gi alt for å vinne stafetten.

- De skal løpe rundt banklokalene her i Storgata, og i stedet for stafettpinne så holder de i en sparebøsse.

Men hva er egentlig grunnen for at dere satt i gang denne aksjonen?

- Vi ønsker å forhindre sykefravær hos oss, og vi ønsker å motivere alle våre medarbeidere til å komme seg opp av sofaen. Dette skal også være med å bidra til å styrke lagfølelsen, konkurranseinstinktet og det sosiale livet deres, sier Janson.

Siden SNN Spor startet i 2013, har sykefraværet blitt halvert fra 4,8 prosent til 2,7 prosent. Nå ligger Sparebanken langt under det gjennomsnittlige sykefraværet på 7,5 prosent i Nord-Norge. Konsernet sparer over åtte millioner kroner i året på det reduserte sykefraværet.

- Det er kjempebra at de har startet dette for oss. Det skaper virkelig godt samhold, mener rådgiverne i Sparebanken Nord-Norge, Charlotte Nilsen (36) og Einar Seiness (31) iført treningsklær.

- Vi gjør gladelig økter på fritiden vår for etterpå å kunne loggføre dem. Dette er jo bare kjempeartig!