Investoren har i flere år jobbet med hotellplaner ved Framsenteret. I 2013 ble det enighet mellom Framsenteret, kommunen og Buchardt om at hotell og nybygg til Framsenteret bytter plass, slik at Framsenteret kan utvide mot sør, mens Buchardt får bygge på parkeringsplassen ved Polaria.

På den tiden han har brukt på hotellprosjektet i Tromsø, har han rukket å bygge fire andre hotell, i henholdsvis Stavanger, Trondheim og to i Stockholm.

Ønsker et møte

I et brev til finansbyråd, Jens Ingvald Olsen, skriver nå Arthur Buchardt at de håper å få fart i hotellplanene.

– Reguleringsplanen er ferdig utarbeidet og ligger klar for politisk behandling. Vårt mål er å bygge et miljøprosjekt. Verdens første «null energi» hotell, som skal produsere like mye energi som det forbruker. Hotellet vil være et viktig bidrag for miljøet, og det vil sende et signal om Tromsø sine ambisjoner i miljøarbeidet, skriver Buchardt.

– Vi håper å realisere prosjektet så raskt som mulig, og ønsker derfor et møte for å legge løpet for den videre fremdrift. Vi ser fram til å høre fra Dem med et forslag til dato og tidspunkt for møte, utdyper han videre.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

– Ingen skriftlig avtale

I november hevdet finansbyråd Jens Ingvald Olsen (Rødt) at det ikke eksisterer noen bindende avtale med investoren om hotelltomt på Framsenteret.

– Vi har avklart at det ikke finnes noen skriftlige avtaler for de store kommunale arealene sør for Framsenteret, verken for Arthur Buchardt eller Aker Solutions, sa Olsen.

– Det er Statsbygg som eier tomta på nordsida av Framsenteret (parkeringsplassen), så en avtale mellom Statsbygg og Buchardt vil jo kunne være en mulighet. Men om det er realistisk vet jeg ikke, sa Olsen til iTromsø i november.