Tirsdag sier kong Harald at han ikke vil abdisere, slik dronning Margrethe i Danmark gjorde.

Kongen møtte pressen hos Faktisk, hvor han ble spurt om han har gjort seg noen tanker etter at dronning Margrethe abdiserte.

– Nei, jeg har egentlig ikke det. Jeg fastholder det jeg har sagt hele tiden, jeg har avlagt en ed til Stortinget og den holder livet ut, sier han.

Kronprins Haakon var også til stede hos Faktisk, som holder til i Pressens Hus i Oslo.

Kongen fikk også spørsmål om hva han tenker om at Durek Verrett mener at norsk presse har noe imot ham.

– Det har han ikke rett i, tror jeg, dersom han gjør det. Men han føler mye motgang: «Aaaaah, Norge», sier han. Han er vant til pressen i Amerika, som er mye mer pågående enn vår presse, så det tror jeg han er vant til.

Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Han fikk også spørsmål besøket hos Faktisk.

– Vi har hatt et veldig interessant besøk. Vi besøkte dem som verifiserer foto, og det er kanskje det skumleste siden det er det vi har lettest for å tro på. «Det har jeg sett i avisen og på bilder, så det er sant».

Både kronprins og presse brøt ut i latter da kong Harald svarte på spørsmål om han har noen tips til prinsesse Ingrid Alexandra, som har påbegynt sin førstegangstjeneste.

– Ikke spør for mye om hvorfor, svarte han raskt.

– Man får jo en del ordre som man ikke skjønner vitsen med, og da skal man ikke spørre om hvorfor, bare gjøre. I lengden kommer man mye lengre med det i militæret, sammenlignet med om man er i opposisjon.

VELKOMST: Kongen og kronprinsen ble tatt imot av Faktisk-sjef, Stian Eisenträger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB