Det var urolig natt i Tromsø, med blant annet flere tilfeller av vold.

– Det har i utgangspunktet ikke vært noe mer enn vanlig, sier operasjonsleder Robin Åsheim Lindberg til iTromsø, som allikevel må medgi at det har vært en del vold i Tromsø denne helga.

Også lørdag meldte Troms politidistrikt om flere voldstilfeller i byen.

– Det har vært en god del vold i løpet av helga. Det har det vært noen med skader, men nøyaktig hvor mange vet jeg ikke, sier Lindberg.

Vold på Rakettnatt

Like før klokken to natt til søndag, opplyser Troms politidistrikt på X (tidligere Twitter), at en politipatrulje ble gjort oppmerksom på en voldshendelse mellom flere personer inne på festivalområdet til Rakettnatt. Politipatruljen skal ha sikret seg personalia på to av de involverte, og det er ventet en anmeldelse av personene, som også ble bortvist fra området.

– Det er to personer involvert. Det har vært noen flere, men de har vi ikke ID på. Det er en som hadde fått skade i nesen, og er oppfordret til å anmelde forholdene til uka, sier operasjonsleder Lindberg.

I tillegg til voldstilfellet, ble en beruset mann i 20-årene før midnatt satt i fyllearresten, etter at han ifølge politiet fremsto som for beruset og lite samarbeidsvillig. Mannen skal ha vært i en krangel med en vakt på festivalen.

Overfalt på utested

Rundt klokken to natt til søndag ble det meldt om en ung mann som selv meldte om et overfall av to ukjente mann på et utested i sentrum. Mannen har ifølge politiet hevelse i ansiktet og skade på ei tann, og ble følgelig kjørt til legevakten. Det skal være vitner til overfallet, og politiet har startet etterforskning.

En annen beruset mann ble bortvist fra Tromsø sentrum etter å ha forsøkt å snike seg inn på et utested flere ganger. Mannen var tidligere nektet adgang på utestedet. Men ei heller politiets pålegg om å holde seg unna sentrum ble fulgt, og mannen anmeldes for å ikke etterkomme politiets pålegg.

Krasjet

Rett før halv seks søndag morgen opplyser politiet at en bil har kjørt inn i en lyktestolpe på Bjerkaker. Politiet har fått kontroll på bilføreren, som først stakk av fra stedet.

Det er mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand, og politiet har sikret seg blodprøve. Sak blir opprettet.