Tromsø kommune jobber nemlig nå med å få ordnet opp i leieforholdene på Tromsdalsfyllinga, da området skal ryddes og planeres slik at det kan leies ut som lagringsplass for masser og materialer.

I et brev til Tromsø paintballklubb, datert 28. juli, ber kommunen klubben redegjøre for eventuelle bruksavtaler. Videre i brevet påpekes det at området bærer preg av forsøpling og rot, og at det forventes at klubben stiller opp på en ryddedugnad for å få området ryddet og installasjoner fjernet. Med andre ord at paintballbanen som har ligget der i omtrent 15 år fjernes.

Populært tilbud

Iver Hansen, som i dag driver paintballutleie i Tromsø og som har tatt over banen etter at paintballklubben ble oppløst for tre år siden, forteller at det er utrolig trasig om kommunen nå kaster ham på dør.

– Banen har ligget her i nærmere 15 år, og paintball har blitt en populær aktivitet i utdrikningslag og bursdagsfeiringer, og for firmaer som ønsker å gjøre noe litt annerledes. Det er fort 600 spillere innom årlig, forteller han.

Samtidig understreker han at paintball også er en sport, men at miljøet i Tromsø er relativt lite.

– Det er vel en seks-syv stykker som spiller jevnlig, sier han.

I tillegg benyttes banen, ifølge Hansen, av Tromsø Airsoftklubb. Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med klubbens leder, Thomas Skogstad.

Støtter opp

En av dem som senest lørdag ble drukket ut i et fargerikt kuleregn, er Renee Ivonne Jensen (27). Hun og svigersøsteren, Renate Øien (40), mener det ville vært skammelig om det ble slutt på paintballspillingen på fyllinga.

– Det er jo kjempemorsomt. Nå har ikke jeg spilt før i dag, men det er virkelig et flott tilbud. Både forloveden og broren min ble drukket ut her tidligere, og jeg skjønner appellen, sier Jensen.

Les også: "Ingen grunn til å kjede seg i sommer"

– Ja, kommunen kan ikke bare legge ned dette. Da er det jo bare bowling og slikt igjen i byen. Tromsø trenger flere tilbud med litt fart og spenning i, legger Øien til.

I ei klemme

Det er Hansen enig i. Han håper nå kommunen i det minste vil være behjelpelig med å finne et nytt egnet område for aktiviteten.

– Men det er selvfølgelig vanskelig å finne et annet sted like godt egnet som dette. Her ligger vi naturlig skjermet til i ei slags gryte, så vi slipper å sette opp nett rundt hele banen. Det er jo også notorisk vanskelig å finne områder i Tromsø – det er trangt her, sier han.

Et annet problem, er ifølge Hansen, at han ikke har papirer på noen form for bruksavtale med kommunen.

Les også: "Nå er de i gang med skytingen"

– Etter at de som drev paintballklubben begynte å miste interessen, ble det avtalt at jeg kunne få lov å benytte banen. Slik jeg forstår det, skulle det foreligge en avtale om bruken med kommunen fra gammelt av, forklarer han.

Det bekrefter tidligere leder i klubben, David Kosowski.

– Men jeg har ikke papirene. Du kan si at vi var en andregenerasjonsklubb. Det var de før oss som hadde avklart bruken, forteller han.

Vil hjelpe

Byråd for finans, Anne Berit Figenschau (Høyre), forteller at brevet i utgangspunktet var sendt for å få en avklaring på om banen brukes eller ikke.

– Det er ikke sånn at planene for området er hogd i stein. Om banen brukes må vi vurdere hva vi skal gjøre.

– Så at det forventes at banen ryddes og installasjonene fjernes skal tolkes dit hen at dette kun gjelder hvis banen ikke brukes aktivt?

– Det forutsetter jeg uten å kunne si det helt sikkert, svarer byråden.

Ifølge Figenschau vil kommunen forsøke å være behjelpelig om det blir snakk om å flytte aktiviteten til et annet egnet område.

– Om det er muligheter for det må vi komme tilbake til, men vi ønsker jo å ta vare på aktivitetene i byen. Jeg satser på en lykkelig slutt i denne saken, sier hun.

VIL SKYTE: Renate Øien (40) (til venstre) og Renee Ivonne Jensen (27) er klar på at Tromsø vil være fattigere uten paintballbane.