På tross av det røde kortet til Ole Gunnar Guldbjørnsen fem minutter før pause, så økte Storelva ledelsen mot Fløya 2 fra 1-0 til 3-0 i andre omgang etter to scoringer av Stian Nordby.

Tirsdag møtes lagene til returoppgjør på Storelva.

- Nå tror jeg vi rykker opp. Vi har hjemmebane i returkampen og skal være enda bedre der, sier matchhelten Nordby etter kampen.

- Vi har én fot i 4.-divisjon. Så må vi få en fot til der, kommenterer trener Jimmy Hansen.

Utsetter årsfesten

Og den overbevisende seieren fikk treneren til å ta en umiddelbar avgjørelse etter kampen.

- Hør her gutter. Årsfesten på lørdag utsetter vi, sa Hansen til spillerne - uten at det la noen demper på Storelva-guttenes jubelbrøl.

- Vi kan ikke ha fest og spetakkel like før en så avgjørende kamp. Jobben skal vi gjøre, så skal vi ta en årsfest når dette er over, utdypet treneren til iTromsø.

Han kan se tilbake på en rask og bemerkelsesverdig reise med laget. For fire år siden startet de som juniorlag i 6.-divisjon.

Nå står de på terskelen til neste års 4.-divisjon, som har mer til felles med 3.-divisjon ut fra modellen som har vært i bruk til og med årets sesong. Motstanderne kan bli lag som Skarp og Lyngen/Karnes.

"To tomme hender"

- Klubben er fra 1998. Men A-laget startet jeg opp for fire år siden, med "to tomme hender", sier en ettertenksom Hansen.

- Det har vært en rask reise hit?

- Vi har en god mix mellom gammel og ungt, og har egentlig hatt en god "go" hele veien. I fjor fulgte vi Burfjord hele veien, sier treneren.

Roser superveteran

En legende i Tromsø-fotballen er med på Storelvas opprykksfight. Ståle "Junior" Johansen (46) styrte midtbanen til laget i dag på en utmerket måte, sammen med Daniel Hansen.

- Han løper mer enn både to og tre unggutter, skryter treneren.

- Jeg valgte å spille her fordi det var mulig å rykke opp. Hvis ikke kunne jeg spilt både 3.- eller 4.-divisjon i år, forteller Ståle junior.

- Blir du med videre i kretsserien neste år?

- Nei. Det blir jeg ikke. Der har jeg bestemt, sier Ståle junior.