Arctic Airlink og Nextjet setter inn jetfly og forlenger ruten mellom Oulu og Luleå til også å gjelde Sundsvall og Gøteborg, ifølge en pressemelding.

Det er to år siden oppstarten av flytilbudet mellom Oulu, Luleå og Tromsø. Ruten har gått mellom de tre byene siden januar 2015, og er en linje som har vært en verdifull del av den interregionale og tverrgående infrastrukturen i det Arktiske Europa, ifølge pressemeldingen.

4,5 time fra Tromsø

Belegget på linjen har økt og brukes av både turister, forretningsreisende og fritidsreisende, ifølge Arctic Airlink.

– Fra og med 13. mars settes det inn et jetfly av typen CRJ 200 med sitteplasser til 50 passasjerer, dette løfter produktet til et helt nytt nivå. Reisetiden forkortes og komforten økes. Samtidig gjøres det små endringer i flystrekningen som nå vil gå fra Tromsø til Oulu også videre til Luleå. Flystrekningen opereres tre dager i uken, fredag, søndag og onsdag tur/retur, skriver selskapet.

Med det nye tilbudet vil tromsøværingene kunne fly til Gøteborg på 4,5 time.

Mener behovet er stort

– Det føles godt å kunne presentere vår nye satsing i det arktiske Europa. Vi har lenge hatt et veldig godt forhold til næringsliv og reiseliv i regionen og vet at behovet for rask flytransport mellom de tre arktiske byene er store. Det faktum at vi kan tilby både Sundsvall og Gøteborg som reisemål er en styrke. Vi ser et stort vekstpotensial i alle linjene og tror at jetflyet vil bli mottatt med åpne armer, uttaler Henning Lindberg, markedssjef hos Nextjet.

Robert Forsberg i Arctic Airlink forteller at selskapet, sammen med Nextjet, gleder seg til å videreutvikle virksomheten og samarbeidet på tvers av landegrensene.

– I løpet av de to årene vi har operert i det som kalles Arktiske Europa har vi sett hvordan bedrifter, universiteter og andre organisasjoner har utviklet sine kontakter og opprettet ytterligere vekst i den utvidede regionen. Vi har også sett hvordan reiselivsbransjen har funnet Arctic Airlink og vi ser en jevn vekst av besøkende som nå kommer fra resten av verden. Å da kunne tilby et større fly korresponderer godt til etterspørselen vi ser for våre kunder, sier Robert Forsberg i Arctic Airlink.