HANSNES: I helga arrangerer ekteparet Jan og Vigdis Johansen den syvende utgaven av festivalen «Dans i Karlsøy» på Hansnes.

Med folk strømmende inn til festivalen, og til og med noen solgløtt på himmelen, så alt ut til å gå perfekt for seg lørdag. Det var til Jan Johansen kjente et smell i foten.

– Jeg stresset og sprang rundt og hadde tusen ting å gjøre, og så smalt det plutselig i foten min. Det føltes nesten som om noen hadde kastet en stein i den, og jeg gikk ned for telling, forteller han.

– Jeg lurte jo på hva som hadde skjedd, men forsto at det var noe alvorlig.

Se livestream fra Dans i Karlsøy!

Akillessenen

Derfra gikk turen til legen, som kunne fortelle at Johansens akillessene hadde røket. Men Johansen ga legen klar beskjed: noe sykehusbesøk lørdag var ikke aktuelt. Han hadde en festival å ta seg av.

– Det gjør jo kjempevondt, men sykehuset får vente til søndag når jeg er ferdig med festivalen, sier Johansen, som nå humper rundt på festivalområdet på krykker.

Les også: Skål! Nå starter festivalen!

Spiller to konserter

Han skal nemlig spille to konserter med bandet Arctic Band – der han er frontfigur – samt holde i trådene til festivalen.

– Da har jeg ikke hjerte til å dra på sykehuset nå. Jeg får heller ta mine forholdsregler i dag, sier han.

Den siste konserten Johansen skal spille i dag, kommer til å vare til klokken 03.00 i natt. Det skal gå helt fint ifølge Johansen selv.

– Jeg har ei fantastisk kone som bidrar med den andre halvparten av festivalen – nå får hun ta 75 prosent. I tillegg har vi masse frivillige. Og under konsertene skal jeg sitte på en fin barkrakk.

Johansen innrømmer allikevel at skaden er tøff.

– Jeg hadde ikke forventet dette, og i morgen bærer det til sykehuset.

foto