Den siste tiden har det vært mye vind og kraftig snøvær i Tromsø. Nå ser det ut som at vi kan få penere vær, ifølge meteorolog Justyna Wodziczko ved Vervarslinga for Nord-Norge.

– Det begynner å bygge seg opp et høytrykk som vil gi mer stabilt vær uten nedbør. Høytrykket vil være stabilt og sterkt, noe som betyr at alle lavtrykkene som utvikler seg over Atlanterhavet holder seg unna Norge. Men på grunn av disse lavtrykkene som passerer havet vil det komme en del vind, sier Wodziczko.

Pent vær

Mandag kveld vil den sterke vinden begynne å bygge seg opp, og tirsdag vil vinden øke.

– Det er varslet sørøstlig stiv kuling på utsatte steder. Ellers vil det bli mye pent vær, sier meteorologen.

Onsdag vil vinden minke og dreie sørvest, og da kan det bli perioder med liten kuling.

– For dem som har tenkt til å prøve skiene de fikk til jul anbefaler jeg å sjekke værmeldinga først. Det kan blåse kraftig, særlig på fjelltoppene, sier Wodziczko.

Rundt null grader

Det blir heller ikke kaldere denne uken.

– Det blir pent vær, men ikke helt skyfritt. I tillegg er det også litt mildere luft som kommer, og temperaturene vil ligge på rundt null grader hele uken. På grunn av det stabile været vil nok snøen holde seg, sier Wodziczko.

Nyttårsaften

Videre kan meteorologen fortelle at været for nyttårsaften ser riktig bra ut.

– Det er store sjanser for at det vil være lite skyer natt til fredag. Det vil heller ikke være særlig mye vind ifølge prognosene. Så får vi håpe at prognosene holder seg slik, sier Wodziczko.