Mens de fleste i Telegrafbukta var pakket inn i både boblejakker eller varmedress mens de så mot sør etter sola, hadde Regine Hagen (24) og Andrea Hanssen (23) benyttet dagen til å få seg et bad.

– Vi pratet om at det hadde vært fint å svømme når sola kom. Vi rakk ikke å svømme akkurat klokka tolv, så vi fikk svømme til solnedgangen, og det var fint. Jeg har pleid å bade en del tidligere på vinterstid, etter jeg har vært på skitur. Men jeg har aldri badet så tidlig som januar før. Det er bare å springe fort uti så går det greit. Det verste er vinden etterpå. Den er helt forferdelig, forteller Regine Hagen.

Kaldt

Hun har også et tips til andre som vil prøve seg på isbading:

– Ta på deg ull så fort som mulig når du kommer opp.

Hanssen hoppet ut i havet like etter Hagen kom opp og fikk på seg klær.

– Det var veldig kaldt, men godt etterpå. Jeg kjenner ikke helt huden, sier Hanssen (23) like før en turist kommer bort og spør kvinnene om de har et dødsønske.

Solboller

Familien Sogn-Grundvåg hadde også tatt turen til Telegrafbukta for å få med seg sola.

De visste hva de gledet seg mest til.

– Vi er her for å ønske sola velkommen tilbake. Vi har med solboller i sekken. Det blir fantastisk å få sola igjen, vi har jo ikke sett den på to måneder, sier mamma Marit.

foto
FAMILIE: Familien Sogn-Grundvåg med Viktoria (7) Geir, Marit, Kristian (4) og Ella-Ingeborg (9) var i Telegrafbukta og fikk med seg sola. – Vi vil hilse til alle vennene våre i byen. Og i hele verden, sier Viktoria og Ella-Ingeborg. Alle

Ungene vet hva de ser mest fram til med soldagen.

– Solboller! Også blir det fint å se sola også, sier Viktoria (7), og legger til:

– Jeg synes det er ganske kult at sola er verdens største stjerne.

Ella-Ingeborg (9) har savna sola:

– Jeg elsker sola. Når ikke sola er her, så er det mørkt. Så det er artigere med sola, for den lyser opp, sier Ella-Ingeborg

Lysere hver dag

Meteorologikonsulent Trond Robertsen ved Vervarslinga for Nord-Norge, sier at det nå blir nesten et kvarter mer med lys hver dag.

– I slutten av måneden øker det med 10–11 minutter hver dag, og så litt mindre hver dag. Hadde vi ikke hatt alle fjellene rundt Tromsø, men hatt flat horisont, ville vi nå hatt tre timer med sol.

Robertsen forteller at soldagen i Tromsø, 21. januar er den første dagen sola skinner på «den gamle kirketrappa på Prostneset», hvor landskirka tidligere lå.