Ifølge samboerparet skal vennen ha dopet ned kvinnen (25) og tatt mobilbilder av henne idet hun kom ut av dusjen. Bildene skal siden ha blitt vist fram til felles venner.

– Det er en ærekrenkelse, sa kvinnen i retten onsdag.

Les også: Dømt for pistol-trusler mot barn

– Lovet å slette

Ifølge samboerparets forklaring dro de sammen til mobilfotografens leilighet på Tromsøya sent på kvelden 9. januar i år. Formålet skal dels ha vært å få slettet nakenbildene, dels å få tilbake en mobiltelefon de mente vennen hadde stjålet fra dem.

– Flere ganger hadde han lovet at han skulle slette bildene. Jeg hadde også vært på døra hans flere ganger for å snakke med ham og se at han faktisk gjorde som han hadde lovet.

Da 24-åringen fikk bekreftet at vennen var hjemme, valgte han til slutt å bryte opp døra for å konfrontere vennen.

– Han hadde gått rundt på byen og vist fram disse bildene. Jeg var så lei at jeg skubbet inn døra til leiligheten hans, sa 24-åringen i tingretten.

Les også: – MC-en var der på et øyeblikk

Elektrosjokkvåpen

Inne i leiligheten skal det ha oppstått høylytt krangling og flere tilløp til basketak.

24-åringen var inntil i går tiltalt for å ha brukt elektrosjokkvåpen mot vennen inne i leiligheten. Under gårsdagens rettssak valgte aktor Thomas Rye-Holmboe å frafalle dette tiltalepunktet, som følge av at den fornærmede unnlot å møte som vitne.

24-åringen er imidlertid tiltalt for innbrudd i vennens leilighet, noe han i retten erkjente straffskyld for. Hans kvinnelige samboer er på sin side tiltalt for voldsbruk mot en annen kvinne som tilfeldigvis også oppholdt seg i leiligheten.

Les også: - Det var helt idiotisk av meg

– Betinget fengsel

Samboerparet skal til slutt ha røsket med seg blant annet en mobiltelefon og en bærbar datamaskin fra vennens leilighet – utstyr som de etter kort tid valgte å levere tilbake igjen.

– Ikke fikk jeg slettet bildene, og ikke fikk jeg den stjålne telefonen min. Mobiltelefonen vi tok med oss, viste seg ikke å være min likevel, sa den tiltalte 25-åringen i retten.

Aktor Thomas Rye-Holmboe la onsdag ned påstand om henholdsvis 30 og 21 dagers betinget fengsel for det tiltalte samboerparet, samt 3.000 kroner i bot til hver av dem.