– Kjernevelgeren vår er selvsagt opptatt av at alle som kommer etter oss skal ha en framtid, både dyr, mennesker og naturen, sier Vögele.

Traavik tror kjernevelgeren er opptatt av å se langt framover, og er mer opptatt av hvordan ting ser ut om 40 år enn hvordan de ser ut om fire år.

– Det som betyr mest for kjernevelgeren vår er å få til en endring fra politikken slik den fungerer i dag. Man kan ikke tenke og planlegge i et fireårsperspektiv, man må se mye lengre fram i tid og gjøre kloden vår best mulig for generasjonene som kommer etter oss. Dette er fordi det som kan være lønnsomt på kort sikt kan være veldig ulønnsomt på lang sikt fordi skaden på miljø, økosystem og biologisk mangfold er så stor, og dette er en tankegang som går igjen hos mange av våre velgere, sier Traavik.

– Noen tror at vi er i mot veibygging for eksempel, men i prinsippet er vi ikke det. Poenget vårt er at vi må planlegge nye veier på en slik måte at det ikke ødelegger for de som kommer etter oss.

Traavik tror kjernevelgeren til Miljøpartiet De Grønne er middelaldrende.

– På landsbasis har vi flest unge velgere, men her i Tromsø står vi mye svakere hos hos velgerne mellom 18 år og 29 år enn det vi trodde. Vi står også svakt hos de over 65 år, så her i byen har vi flest av de voksne velgerne, sier Traavik.

Kjernevelgeren er også full av selvironi, skal vi tro MDG-duoen.

– Blant både oss og velgerne vitses det mye om egen utilstrekkelighet. Mange av idealene våre er jo slik at det nesten ikke finnes en person som klarer å gjennomføre alt vi ønsker i sin egen hverdag. Da ender det også med vitsing om egen utilstrekkelighet. Men så synes vi jo også at mål som er så tilstrekkelige at de kan nås ikke er store nok, sier Traavik og ler.