Søndagen bød på deilig sommertemperatur på 21,7 grader og strålende sol i Tromsø. Meteorologen har også en gladmelding å komme med til solhungrige. Finværet fortsetter nemlig utover uka.

– Det vil fortsatt være fint og varmt i uka fremover uten de store temperaturforandringene. Fra tirsdag kan det imidlertid bli noe tåke langs kysten og dersom havtåken kommer sigende vil også temperaturene falle lokalt. På indre strøk vil det imidlertid fortsatt holde seg varmt, sier vakthavende meteorolog Ola Mellem.

Russervarmen slår inn

Søndagen ble det tredje varmeste dagen i Tromsø i sommer, kun slått av målingene fra 30. juli (23,1 grader) og 5. august (22,5 grader).

Varmen som vi nå opplever i nord skyldes høytrykk fra Kola, i tillegg til at man har rolige vindforhold. Mens folk i sør må belage seg på en del nedbør, kan folk i nord pakke fram solkremen igjen denne uka.

– Sommerværet er helt klart best i nord akkurat nå. Det er vanskelig å si om vi nå har vår siste rest av sommer da det heller ikke er uvanlig med høye temperaturer i slutten av august. Folk bør benytte anledningen nå til å nyte sommerdagene fremover, sier vakthavende meteorolog Ola Mellem.