Akkurat på dagen for sitt tiårsjubileum, markerte Langnes skole sin egen bursdag. Med åpen dag, var både foreldre, elever, ansatte og andre invitert til å se på hva skolen har å by på.

– Å fylle ti år er kjempestas, og jeg er veldig stolt. Vi har hatt en kjempeutvikling og det er flott å få vist fram mangfoldet og det elevene har fått til, sier rektor Berit Ingrid Aasmo, som har vært rektor på skolen siden 2007.

Egen kino

Flere hundre besøkte Langnes skole på lørdag. Skolen er en baseskole med sju ulike baser, hvor alle bydde på noe for enhver smak. Blant annet stilte elevene med en egen kino, pyntet med rød løper og servering av popkorn.

– Vi viser en del Tvibit-filmer og det er mange som har vært innom så langt i dag, forteller elev Benjamin Baardsen (15) som ønsket velkommen i den ferske kinosalen.

Spøkelseshistorier

Skolen har også friluftsliv, hvor foreldre fikk opplæring i hvordan de skulle pakke en pulk. Der var det også muligheter for å få servert spøkelseshistorier i en lavvo.

– Vi pleier å dra på tur i starten av året for å bli kjent. I dag forteller vi noen skumle spøkelseshistorier fra Nord-Norge i lavvoen, forteller Aslak Bjordal (15).

Han har for anledningen tatt plass i lavvoen med noen skolekamerater.

– Langnes er en veldig bra skole å gå på. Vi har flinke lærere og et bra miljø, sier Ingeborg Jensen (15).

– Ja, og så er det veldig lett å bli kjent med folk, legger Jesper Aronsen (14) til.

Viste kjemitriks

Nå huser skolen 480 elever og har hittil uteksaminert 1.335 elever. På feiringen var det også kakeservering, konserter og muligheter for å teste sine ferdigheter i realfag.

– Hvis man først tar kobbersulfatløsning og så ammoniakkløsning i, så blir det blått, forklarer Aleksandra Seljeseth (14) som går i niendeklasse.

– Og hvis du tar oppi saltsyre etterpå, så blir den lys igjen, sier hun og viser fram til de oppmøtte foreldrene.

KJEMIKER: Aleksandra Seljeseth (14) viste foreldre og elever et kjemitriks. – Naturfag er veldig gøy, sier hun. Foto: Rune Stoltz Bertinussen
KAKEFEST: 10-årsjubileet ble markert med åpen dag. Dagen startet med seremoni og tale fra blant annet kommunaldirektør Kari Henriksen, her med rektor Berit Ingrid Aasmo. Dagen fortsatte med mange ulike aktiviteter arrangert av elevene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen
KONSERTER: Victoria Figenshcau (15) stilte med gitar- og sangnummer av sangen Summertime Sadness. - Jeg har spilt og sunget i to-tre år, det er veldig gøy, forteller hun. Foto: Rune Stoltz Bertunussen
FULLT HUS: Flere hundre foreldre, elever, ansatte og andre gjester var innom Langnes skole på 10-årsmarkeringen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen