Det er ikke bare på Skjelnan barneskole flere reagerer etter at det ble oppdaget skuddmerker på skolens vinduer mandag.

I Tromsdalen oppdaget Tone Jørgensen og familien i forrige uke skuddmerker på både sin egen og naboenes postkasse. Familien bor i et rekkehus i Isbjørngata, og denne gata er ifølge Jørgensen en gjennomfartsåre for mange skoler.

Les også: Fant skuddmerker på Skjelnan barneskole.

– Ubehagelig

Hun opplever det som svært ubehagelig dersom noen leker seg med luftvåpen i området.

– Jeg kjenner godt på den følelsen når jeg finner skuddmerker på postkassen. Hvis man skal skyte på blink eller øve seg, bør man gjøre det i et område uten barn, sier Jørgensen.

Hun mener de som står bak umulig kan forstå konsekvensene dersom noen skulle bli truffet.

– Selve postkassen er bare en materiell ting, men her er det mange barn i området som plutselig kan komme rundt et hjørne, sier hun.

Hærverk

Jørgensen reagerer på det hun betegner som både hærverk og uansvarlig lek i et område lite egnet for den slags.

– Det er ikke komfortabelt når det ferdes mye barn her og det er heller ikke bra for dem å ha slikt rundt seg. Det skremmer meg også at man ikke kan se dem nå som høstmørket er her. Da kan de bevege seg fritt uten at noen oppdager dem, sier hun.

Bekymret

iTromsø skrev tirsdag om Skjelnan barneskole hvor de ansatte ble møtt av et ubehagelig syn mandag morgen. De oppdaget merker etter skudd på vinduet til en av skolens garderober som sannsynligvis har kommet fra et luftvåpen.

Rektor ved skolen, Rune Torsteinsen, reagerte med bekymring etter oppdagelsen.

– På den ene siden er dette hærverk mot skolen og på den andre siden er det åpenbart at det har vært et våpen i nærheten av skolen på kveldstid. Gymsalen vår leies ut på kveldstid, og da er det leietakere som må passere der dette har skjedd. Vi er bekymret, sier han.

Torsteinsen forteller at skolen har vært i kontakt med politiet og ønsker å følge opp saken slik at lignende hendelser ikke finner sted igjen.

I dialog

Yngve Myrvoll, etterforskningsleder i Troms politidistrikt, forteller at politiet har fått melding fra Skjelnan barneskole om skadeverk og er i dialog med skolen.

– Vi har loggført hendelsen og er i tett dialog med skolen. Vi har ikke iverksatt etterforskning ettersom saken ikke er anmeldt, men vi vil følge det opp. Vi vil bistå og støtte skolen ved behov, sier han.

Etterforskningslederen sier at politiet ser alvorlig på saken dersom noen har avfyrt skudd med våpen ved skolen eller i nabolaget i Isbjørnveien i Tromsdalen.

– Hvis det viser seg at folk har skutt med våpen, er det ikke bra verken rundt skolen eller i andre områder. Dersom det kommer inn tips og konkrete tilfeller, vil vi etterforske saken, sier Myrvoll.

Politiet har ifølge Myrvoll ikke fått inn melding om lignende hendelser den siste tiden. Han kan heller ikke svare på om de to tilfellene med skuddmerker har sammenheng med hverandre.

KULEHULL: Flere av postkassene i området er perforert med kulehull. Foto: Ronald Johansen