Ifølge Nord24 er det gått ut nabovarsel om bruksendring fra hotell til boligformål for den 14 måls store eiendommen.

Enig med huseier

Nedleggelsen bekreftes av Scandic Norges administrerende direktør, Svein Arild Mevold.

- Vi og huseier er enige om skille lag. Han ønsker å bruke eiendommen til noe annet. Hotellet blir lagt ned ved årsskiftet, når kontrakten går ut. Vi har en konstruktiv og god dialog, men begge parter kom til slutt frem til at man ikke gjør noen reinvestering i hotellet. Begge parter var enige i at man i så fall måtte ha gjort en betydelig opprustning, men det var ikke aktuelt, sier Svein Arild Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge, til avisen.

Hotelldirektør Kim Kjosnes henviser til Mevold for uttalelser i saken, men bekrefter at nedleggelsen er et faktum og at de ansatte på hotellet er gjort kjent med saken.

- Vi hadde et allmøte om nedleggelsen 16. februar, sier han.

- Avgjørelsen om å legge ned driften ved kontraktsslutt ble tatt like før allmøtet, opplyser Mevold

28 risikerer å miste jobben

I tillegg til tilkallingsvikarer, er det totalt 28 hel- og deltidsansatte ved hotellet.

- De synes det er trist, og det synes vi også. Det er en tradisjonsrik Tromsø-bedrift som nå legges ned, sier Scandic Norge-direktøren.

Ifølge Mevold har hotelledelsen hatt løpende kontakt med de ansatte om nedleggelsen.

- Det er fortsatt ni måneder til vi avslutter driften. Vi jobber nå med kompetansekartlegging for å se om det er plass til de andre steder i konsernet, sier han.

- Så det ender ikke nødvendigvis i oppsigelser?

- Nei, vi jobber sammen med dem for å løse dette, sier Mevold.

Merket konkurransen

Hotellet har siden 2010 hatt en jevn og fin utvikling i besøkstallene.

- Men for et par år siden begynte vi å merke kapasitetsøkningen i byen. Hotellet har imidlertid klart seg bra, og de ansatte står på og gjør en fantastisk jobb til tross for den vanskelige situasjonen. De vil forttsette å levere en god service til hotellet stenges, sier direktøren.

Mevold var selv til stede da hotellet åpnet i 1986.

- Da var jeg kokkelærling i Harstad og vant en konkurranse. Det var et av landsdelens flotteste konferansehoteller da det åpnet. Det er trist at tiden har løpt fra hotellet, men det viser samtidig den enorme utviklingen det har vært i Tromsø. Det var et flyplasshotell, og et flyplasshotell i en by hvor sentrum ligger fem minutter unna har utspilt sin rolle, sier han.

Sterk posisjon i byen

Til tross for at Scandic Hotell nå legges ned, mener direktøren at konsernet fortsatt står sterkt i byen.

- Vi har Ishavshotellet, som vi har gjort mye med og hvor vi snart skal renovere de siste 180 rommene. Det skal fremstå som byens desidert nyeste hotell når vi er ferdige.

Oppussingen skal ta mellom fire og fem måneder.

- Vi arbeider nå med å sette en endelig oppstartsdato for arbeidet. Det er ikke lenge siden vi pusset opp fellesarealene, og nå er det på tide å gjøre det siste grepet, sier Mevold.

I tillegg til Ishavshotellet, har kjeden også Scandic Grand Tromsø i Storgata.

- Det er et flott supplement, konstaterer direktøren.

- Vil bli rart

Ivar B. Austad i AS TACO bekrefter at det nå går mot slutten for Scandichotellet.

- Det ligger en totalvurdering bak den avgjørelsen. Det vil bli litt rart, for dette har vært et prosjekt vi har tatt hånd om fra A til Å. Det er definitivt et langt forhold mellom oss og Scandic. Men nå er det nye tider og nye muligheter, og vi ser veldig positivt på det som kommer, sier Austad.

150-170 leiligheter

Planen er å bygge om hotellet til et boligbygg med mellom 150 og 170 små studioleiligheter.

- Vi er i gang med den formelle prosessen, og planen er å tilby et lavterskeltilbud for unge folk som skal etablere seg for første gang, sier Austad.

Avtalen mellom Scandic og AS TACO løper til årsskiftet, og Austad ser for seg at ombyggingen av hotellet starter rett etterpå.

- Leilighetene skal stå klare til høsten 2017, sier han.