TROMSØ: Om et par uker reiser 40-åringen til Østerrike for å delta i et tre dager langt terrengritt i alpene, sammen med sykkelkompisen Erik Steene. Smått utrolige 9.000 høydemeter skal sykles i løpet av tre rittdager.

– Vi har syklet i alpene tidligere, men ikke så ekstremt som dette blir. Det blir ganske rått, sier Andreas Setting til iTromsø.

– Det er nesten bare opp og ned fjell. Ordentlige bakker, ikke slik som vi har her, legger han til med et smil.

Settes av i Bardufoss

Familiefaren er i full jobb, og pleier sykkelsatsingen på fritiden.

– Jeg prøver å sykle litt hardt til og fra jobb. I helgen får jeg noen langturer. Så blir det et par turer til Syden om vinteren. Da får man grunnlag der også, forteller Setting – som er bosatt i Håkøybotn.

– Dermed blir det halvannen time til og fra jobb.

Kona Eirin Wilhelmsen avslører at mannens spreke livsstil setter sitt preg på familielivet på mange måter.

– Når vi er på ferie eller utenbys må jeg sette han av i Bardufoss. Da sykler han hjem, mens jeg kjører resten, forteller hun lattermildt.

- Jeg pleier å si at jeg har verdens beste støtteapparat med meg, sier Setting - som har familien med på turen til alpene også.

Viste muskler

Søndag viste han muskler da han vant gaterittet i Tromsørittet etter et spurtoppgjør.

– Spurt har jeg bestandig vært god til. Det var forsåvidt veldig greit. Det kjentes veldig greit ut. Jeg måtte spare litt, for å ha litt å rykke med på slutten, sier Setting og legger lurt til:

– Jeg begynner å bli litt gammel, men jeg lot ungdommen jobbe underveis.

– Hvordan holder du deg i form?

Setting skjuler ikke at det går litt seigere å komme i form enn i yngre dager.

– Nå i rittsesongen er det bare «dassing» i uka og stort sett ritt hele helga. De første rittene var helt grusomt, så kommer man bedre og bedre i form.

Tett kalender

På gaterittet var det kun 37-38 deltakere totalt. Lørdag var litt over 100 på fellesstarten, men det var rundt 40 på tempoetappen fredag.

– Vi skulle gjerne hatt flere påmeldte. Men det kolliderer med andre ritt i regionen, blant annet landsdelens største med Midnattsrittet i Bodø, sier rittleder Trond Arne Kongsli.

– Det er nesten ikke noe å gjøre med, for det er så mange ritt i regionen nå at man ikke klarer å finne egne helger, understreker han.

Kongsli er godt fornøyd med gjennomføringen av Tromsørittet.

– Det har vært greit: Ingen uhell. Vi har hatt et par små velt i dag. Men det er sånn som syklister regner med.

foto
SPURTOPPGJØR: Andreas Setting snur seg bak og ser at han vinner spurten mot Ole Henrik Somby under dagens gateritt. Foto: DANIEL LILLEENG