Nattens festligheter betynte først rolig, for rundt klokka 00.20 skrev de følgende på Twitter: Det har vært en rolig inngang til Norges nasjonaldag. Vi håper det fortsetter slik, ha det moro og ta vare på hverandre. God 17 mai!

Det skulle derimot bli nok å gjøre for de som var på vakt hos politiet.

Les alt om 17. mai her!

Festing og bråk

Først måtte de dempe en støyende fest i Elvegata, der eieren fikk pålegg om å avslutte for kvelden. Dette skjedde rundt klokka 01.00.

Deretter måtte de ta hånd om et basketak i Telegrafbukta, hvor de involverte personene fikk pålegg om å forlate stedet. Kort tid etterpå ble en 20-åring innhentet fra samme sted da han lagde bråk og hindret en politimann i å utføre arbeidet sitt.

Seint på natta, rundt klokka 05.30, måtte politiet bryte inn i en slåsskamp mellom to personer. Den ene havnet på legevakta, og politiet har nå opprettet sak på forholdet.

Mindreårige

I løpet av natta har politiet også måtte forholde seg til flere berusede mindreårige i Telegrafbukta. To overstadig berusede 16-åringer ble i tidsrommet 04.00-04.30 tatt hånd om.

Den ene, en gutt, ble kjørt hjem til faren. Den andre, ei jente, blei kjørt til legevakta da moren ikke var å få tak i.

De oppfordret foreldre om å ta seg en tur innom russens fest i Bukta, for å sjekke at det gikk bra med sine barn.

Hjelp av frivillige

Etter en travel natt brukte politiet også anledninge til å rose de frivillige hjelpeorganisasjonene Røde Kors og Norsk Folkehjelp, som begge stilte opp i Telegrafbukta.

- De gjør en fantastisk frivillig innsats, takk for hjelpa så langt, konstaterer de på Twitter.